Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pitanje u vezi selena  (Posjeta: 1373 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
Pitanje u vezi selena
« : 13 Rujan, 2007, 14:53:10 »
Ovako zanima me sljedece.

Selenisu mi vjerojatno pri kraju jel mi se blok dosta mice ljevo desno jos nema lufta da nesto lupa ili da mi bjezi po zavojima.Da se jos voziti ali pate dosta kad se vozim na zadnje.Sad sam ja zvoa u Piaggio Centar i pitao kolko kostaju i cijena je 30kn kom za one male kaj su na bloku a onaj veliki kaj je u nosacu upresan nemoze se kupiti posebno nego samo zajedno s nosacem.

A meni je ovaj veliki vec popustio i radi njega mi se blok mice.Sad neznma kaj bi bilo pamento napraviti.Novi nosac mi se bas neda kupovati.

Cuo sam da ekipa sta ima SPove mece umjesto selena lagere i onda je puno stabilniji motor i blokovi se vise ne savijaju u zavoju,jel njima to dosta cesto ode jel djeluje dosta veliko opterecenje.

Sad neznam jel to istina.Jel neko nes zna o tome?I neznam sad umjesto kojeg selena se mecu lageri umjesto velikog ili onih malih.
Under construction...

Offline MARINO

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Otok Krk
  • Moj Skuter: APRILIA RS 125/SR 150
Odg: Pitanje u vezi selena
« Odgovori #1 : 13 Rujan, 2007, 15:05:27 »
ja uopce ne mogu skuzit sta su ti seleni tocno???
meni je masina na sr-u cijela isla ljevo-desno 5cm,mogo si ju uhvatit za gumu i mices bez ikakvih problema,i ljepo sam skinuo stare vide koje drze masinu i stavio druge i sad je ok,vise se ne ljulja...btw kako ti je to otislo na stalkeru???,ja sam sa svojim imao 4mj svakidasnjeg stuntanja(i sa dvojicom dosta cesto),onda sam znao vozit ekipu 4 na njemu i nikad mi nista sa nosacima nije bilo :dontknow:

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #2 : 13 Rujan, 2007, 15:21:17 »
Seleni su ti one gume u nosacu motora kroz sta prolazi osovina s kojom se zaserafi masina za ramu.

Na aprili to istoodlazi.TO je bolest.To treba mjenjati ako ti se ljulja.To se meni sada pocelo desavati smao kaj kod mene nemres bas tak jako ljuljati.Ja se sad jos mogu voziti pun k**** ali me zivcira to.Osjeti se to kad se vozis na motoru s novim selenima i na nekom di su vec potroseni.Moj motor je jos iz 97 i nikad nije mjenjano tako da se uopce ne cudim da je to sad pocelo odlaziti.Vidi se jos po bloku kad gledas od iza da blok pocne stajati na koso jel ima samo jedan amortizer i stisce ga smao s jedne strane i kad pocnu seleni popustati onda se blok pocne kositi i ne vozis se vise na sredini gume nego na rubu.
Under construction...

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #3 : 13 Rujan, 2007, 15:58:53 »
Ako je selen isti kao i na SP-u onda se moze kupiti odvojeno... ja nedavno kupio na staroj pescenici...

Inace mozes staviti i lezaj ali radijalno aksijalni, dakle onaj sa kosim dodirom... inace ako stavis samo radijalni uslijed nagibanja u zavoju lezaj ce trpjeti i vrlo brzo otici...

Najbolje kod tokara napraviti plasticni umetak (od tvrde plastike) i onda u nju staviti radijalno aksijalni lezaj... ---> NEMA SMRTI!
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 13 Rujan, 2007, 18:34:19 »
Nema posebno za kupiti pitao danas u servisu.Sad jedino ak oni tam pojma nemaju sta nije iskljuceno.
Under construction...

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #5 : 13 Rujan, 2007, 21:28:36 »
Nema posebno za kupiti pitao danas u servisu.Sad jedino ak oni tam pojma nemaju sta nije iskljuceno.

jedino ako nije isti selen u tvog skutera i u sp180... jer ja sam svoj tamo posebno kupio...
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!