Općenito > Generalno o skuterima
Elektricna pumpa vode
3alfa3:
--- Citat: Hrga - 12 Rujan, 2007, 20:26:01 ---...a ova provodi oko 20 l/min to je sasvim dovoljno a bez ove klasicnu pumpe je +1ks na tocku.
Evo slika te pumpe:
--- Kraj citata ---
Ali i ta trosi neku energiju koju na kraju krajeva mora motor proizvest. ;D ali to je ipak manje od mehanicke.
I nece bas biti da mehanicka uzima 1 KS jer bi to znacilo da (npr. Piaggio koji je jedan od najjacih serijala) trosi valjda 25% snage samo na mehanicku vodenu pumpu. :icon_biggrin:
SlowRider:
Dobra ideja sa el pumpom.
Jos si slozis elektroniku koja ce paliti pumpu, kada temp. vode dodje na nekih 50°C , dobra stvar.
Samo, kolika je trajnost te pumpe? Meni je to idealna stvar, jer sam ustedio snagu na nekim uredjajima i imam viska W. Na prednjem svijetlu imam 15W manje, a na zadnjem 10W.
Mr J:
--- Citat: SlowRider - 29 Rujan, 2007, 13:51:51 ---Dobra ideja sa el pumpom.
Jos si slozis elektroniku koja ce paliti pumpu, kada temp. vode dodje na nekih 50°C , dobra stvar.
Samo, kolika je trajnost te pumpe? Meni je to idealna stvar, jer sam ustedio snagu na nekim uredjajima i imam viska W. Na prednjem svijetlu imam 15W manje, a na zadnjem 10W.
--- Kraj citata ---
odmah znam da si watte ustedio sa ledicama! :)
pumpa mora stalno raditi tako da voda cirkulira... trajnost je vjerujem dugotrajna jer radi u automobilima desetke godina bez problema! To je obicni elektro motor sa kucistem...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju