Tehnički kutak > Tehnička pitanja
KOLIKO KM PRIJEC KADA SE STAVI KIT???
Giz:
--- Citat: gokiSP - 20 Lipanj, 2010, 11:23:36 ---Svi cilindri koje sam ja slagao (koji su razrađenji u 2 grijanja i hlađenja) su očito posebni jer nijedan nema nikakvih riseva a kamo li da je zacviko ::) A svi vi ostali koji imate klipovi i cilindre id stakla vozite 500km na 1/3 gasa i skupljajte dragocjenu garež :headbang:
--- Kraj citata ---
Niti jedan kit nisam razrađivao preko 30km. 3x paljenje i hlađenje, nakon toga prvih 10km full lagano i prema 50km sa sve više i više gasa. Nakon 50km to je to.
Kamba:
.....više puta sam razrađivao motore...od automatika i apn-a do skutera.....kažu što ga duže razrađuješ duže će i trajat......ne treba sad naravno pretjerivat.......400 km je sasvim dovoljno..... :icon_thumright:
max18:
tako sam i mislio nekako :icon_thumright:
gokiSP:
--- Citat: Psych0 - 20 Lipanj, 2010, 11:24:24 ---sta se kurcis ti u zadnje vreme ? pa decko je fino pitao ... razumijem ja da si ti klasni mehanicar ... ali jbt ... jes mengu dobio :hmh:
--- Kraj citata ---
Ne kurčim se nego je 100x ponovljeno kako se razrađuje, i to nisam ja izmislio nego to tako je. I onda kar krenu "min. 500 km na 1/3 gasa..." ::)
--- Citat: Giz - 20 Lipanj, 2010, 12:07:44 ---Niti jedan kit nisam razrađivao preko 30km. 3x paljenje i hlađenje, nakon toga prvih 10km full lagano i prema 50km sa sve više i više gasa. Nakon 50km to je to.
--- Kraj citata ---
Ja to znam, ali većina očito ne zna. Reci im, da ne sire dezinformacije :icon_biggrin:
Giz:
Previše je tu starih tehnika iz nekadašnjih dana.
Čovječe, aute po 400+ konja smo razrađivali u 100km. Nakon toga 2+ bara boosta i dan danas voze a kamoli kit od 70ccm koji nema prednabijanje.
Karika da bi "sjela" mora dobiti pritiska i topline a to se osigurava samo gasom. Dakle, izmjenična vožnja sa punim i 1/4 gasa da karika sjedne i ne propiša što če reći da na 2km vožnje dam 2 puta puni gas u kratkom trajanju.
Svi kitevi su kasnije otvarani i nijedan nema ni risa. Naravno, ako je smjesa i ostalo ok. Pozabaviti se više štelanjem a manje filozofijom.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju