Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Luna 2 zaribala masina

(1/6) > >>

sprint_:
pozdrav svima, iako ne znam razlog (ulja u posudi je bilo oko 0.5 l) zaribala mi je moja lunica :icon_scratch:,,sad me zanima sta prvo uraditi, koje sve djelove treba zamjeniti da se to dovede u neku normalu, i dali je bolje ubaciti odma neki kit od 70 cc, hoce moja radilica to moci izdrzat, sa skuterom sam napravio 13.000 km i sve je full serijala, molio bih vas za neka detaljnija objasnjenja jer ne kuzim se previse toliko u te stvari oko klipa,cilindra i ostalog..hvala

neven92:
Pa šta je bilo,si siguran da je mašina stala?

sprint_:
vozio sam,,prvo mi se ugasio jednom, upalim opet nakon par stotina metara cuo se jako cudan zvuk unutra i ugasio se, krenuo da ga zakurblam kurbla tvrda ko kamen, nece da se pomjeri :/

neven92:
treba otvorit mašinu i pogledat,meni je isto tako bilo,al ja sam ostao bez ulja i trebao sam promjeniti:klip,karike,cilindar,glava,ležajeve i semeringe,pa sam ti ja uredno kupio još jednu ispravnu lunu za 800 kn,premjestio mašinu na svoju i vozim i imam rezervnih djelova kolko hoću

BilyPiton:
da najbolje je kupit polovni motor s masinom  :icon_thumright: :icon_thumright: neisplati se kupovat djelove

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju