Svaki posao u životu mora biti dobro osmišljen, a kvalitetna strategija je pola posla. Najbrža "pesnikinja" svih vremena (oko 100 pesama dnevno), Marina Tucakoviæ je uvek u velikom poslu, jer joj se dnevno javi pola estrade sa željom da im napiše 10 novih pesama - 10 novih hitova, te mora racionalno da troši svoje vreme.
Praskozorje. Marina spava sa povezom preko oèiju. Zvoni telefon.
Marina (pospano): Mmmm... ’Alo!
Glas sa druge starne žice: Ej, æao, Maki, jesam li te probudila? Stoja ovde.
Marina (skida povez): U, bre, Stojanka, vidiš li koliko je sati?
Stoja: Izvini, ja se sad vratila sa tezge. Nego, htela sam da te pitam. Hoæu da napravim bombu od albuma, da j**** kevu svim ovim kurvetinama i otvaraèicama usta, pa sam htela da mi ti napišeš pesme. Pare nisu problem.
Marina (uzima papir i olovku): Ma nemaš frke. Nego, ti si ipak klasa, moraæu da uložim dosta vremena, oko 2 meseca, a to æe baš da košta...(Raèuna). Jel’ puno 30 hiljada evra, pola unapred, pola po obavljenom poslu?
Stoja (ushiæeno): Ma gde mnogo, superiška. Sad æu da ti uplatim 15 soma na tekuæi raèun. Aj, èujemo se se za 2 meseca, neæu da te ometam.
Marina odlazi u klozet. Uzima redom boèice od parfema, Domestosa, Cifa, Vima i èita etikete na njima. Munjevito pravi nekoliko rima ( emulgator — integrator, patnja i bol — etil alkohol, balzam — orgazam...). Posle 5 minuta se vraæa iz kupatila i ukljuèuje kompjuter. Otvara jedinu pesmu koju je ikada napisala, 1982. i random metodom, na 10 razlièitih naèina umeæe novostvorene rime, i pravi 10 novih pesama. Iskljuèuje kompjuter, pakuje torbu i kreæe u banku. Podiže 15 'iljada koje je uplatila Stoja i odlazi u turistièku agenciju gde uplaæuje dvomeseèno letovanje na Sejšelima.
Dva meseca kasnije. Susret sa Stojom.
Marina (crna ko Medžik Džonson): Gotovo, Stojo! (Pruža je 10 papira sa tekstovima.)
Stoja: Ju, al si pocrnela, kao da si na moru bila. (Pruža joj 15 hiljada)
Marina (pare u džep): Ma kakvom moru, crn je ovo posao, moja Stojo.
Stoja (zadovoljno èita pesme): Jebaæu im kevu sad.