Tehnički kutak > Tuning skutera

Servis na 5tkm hyper 2 pro masina

(1/4) > >>

Cruiser:
evo ovako trebam malu pomoc, trebam obavit redovan servis na 5tkm. Htio bi to solo obavit

dakle:
ulje u getribi - provjera - znam
svjecica/raz. elektroda - zamjena - znam
filter zraka - ciscenje - znam
mjesac ulja/komande gasa - podesavanje - trebam pomoc
poluge kocnice - podmazivanje - trebam pomoc
obloge kocnice - provjera istrosenosti - trebam pomoc
razina ulja zakocnice - provjera - trebam pomoc
elektro-inst/akumulator - provjera - trebam pomoc
gume - pritisak i provjera istrosenosti - znam
provjera vozila na cesti - provjera - znam

to bi bilo to  :toothy3:

Cruiser:
btw. ako netko slucajno ne zna radi se masini za novi piaggio nrg power dd

Mr J:
mjesac ulja/komande gasa - provjeriti da je cjevcica od ulja puna ulja tj. da nema mjehura zraka... Kada skines dekl provjeriti da je oko pumpe ulja sve cisto i suho da ona nigdje ne pusta... provjera gasa da je gas sajla nategnuta, da nema praznog hoda i kada je full zategnuta da je tuljak u karburatoru maximalno podignut, tj. da je sredisnji provrt karburatora max otvoren...

Podmazati kocnicu, rucke, oslonac, onaj dio oko cega se rotira rucka od kocnice...

Kada skines celjusti, provjeriti potrosenost plocica kocionih... tu nema sto mudrovati...

Ako vidis ulje na prozorcicu od posude za ulje (tamo kod rucki kocnice) onda je sve u redu... ako nema onda nadosuti ulja ali to je uvijek sve u redu...

Akumulator - provjera kapaciteta i razine kiseline po potrebi nadopuniti...

3alfa3:

--- Citat: Cruiser - 03 Rujan, 2007, 14:46:24 ---mjesac ulja/komande gasa - podesavanje - trebam pomoc
poluge kocnice - podmazivanje - trebam pomoc
obloge kocnice - provjera istrosenosti - trebam pomoc
razina ulja zakocnice - provjera - trebam pomoc
elektro-inst/akumulator - provjera - trebam pomoc

--- Kraj citata ---

Ako rucice kocnica ne hvataju preduboko nemas problema.
A sto se uljne pumpe tice, imas 2 zareza na njoj (1 na njenom pokretnom i 1 na nepokretnom dijelu, na njenoj lijevoj strani) koji se dok je rucica gasa u leru moraju poklopiti. Skines mali gumeni cep na deklu i posvjetlis si lampicom. Nek neko daje i oduzima gas, a ti vidi jel se u leru ti zubci preklope.

Mr J:
eto napravis sve ovo sto smo ti alfa i ja rekli i to je to...  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju