Tehnički kutak > Tuning skutera

home made pomicanje paljenja?

<< < (10/16) > >>

cvele60:
Ma zaj*** sad Cdi-e ajmo nazad na temu... :icon_biggrin:
Ako je paljenje fabricki na 14* pre GMT TP kajla[postavljena ko na slici-magnet ide udesno] ga pomera na kasnije tj. na 17* ???
A kod zaokretanja paljenja TP savetuje pomeranje namotaja  ulevo....to mu dodje na isto???

Molim pojasnjenje  :icon_scratch:

SlowRider:
Da bio dobio advance na namotajima, moras ih zakretati u lijevo, a da bi to isto dobio pomocu magneta, moras ga zakretati u desno.

animatrix:
koliko treba vremena da signal dodje sa pickupa na cdi, da cdi okine signal i da bobina dadne svjecici impuls?  :icon_biggrin:
da preformuliram pitanje, koliko stupnjeva treba paljenje postaviti prije gmt-a da dobijem savrseno paljenje pri 8000rpm?

SRAD:

--- Citat: animatrix - 05 Srpanj, 2010, 23:12:32 ---koliko treba vremena da signal dodje sa pickupa na cdi, da cdi okine signal i da bobina dadne svjecici impuls?  :icon_biggrin:
da preformuliram pitanje, koliko stupnjeva treba paljenje postaviti prije gmt-a da dobijem savrseno paljenje pri 8000rpm?

--- Kraj citata ---

Ako se radi o fiksnom cdi-u ne postoji savršeno paljenje već optimum, kut paljenja za određene okretaje ovisi o mnogo parametara na mašini.

SlowRider:
znaci kod mene je najveca dobit do nekih 8500rpm sa tom kajlom, pitam se moze li pomicanje u nekoj drugoj mjeri uzrokovati pojacanje na nesto visim okretajima, odnosno gdje skut ima najvecu snagu  :icon_scratch:

iako, posto imam serijski remen koji kada se zagrije inace uzrokuje manjak okretaj apri punom gasu, a nakon stavljanja kajle ja rupu jos nisam primjetio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju