Općenito > Oprema

kaciga - osnove

<< < (2/17) > >>

smart bbb:
u dučanu može isprobat kacigu ,ne mora mjerit glavu
http://www.bim-bike.hr/nolan-kacige/integralne-kacige/51.html

Doomsday:
Malo čitati sa razumijevanjem... ::)

Ako znaš svoj opseg glave, neće ti se dogoditi da kupiš 2-3 broja veću kacigu jer ti kalup ne odgovara... Kacige uz broj obično imaju i veličinu od-do izraženu u centimetrima koji označavaju opseg glave... :icon_thumright:

Početniku, a i ponekim 'iskusnjarama' nebi bilo loše to malo pogledat, izmjerit, provjerit nose li cca. dobar broj kacige, tj. odgovarajući kalup... :zubo:

Baky:
hvala svima
posebno doomsday, mjerit glavu mi nije palo na pamet  :toothy11: a mjerila sam za skijasku
popisala sam sve ducane i pogledala ponudu i ovih sta ste mi tu napisali i s linkanog topica... ovaj tjedan cu ic u obilazak... nisam ni znala da postoje svi ti ducani :o
jedino mi je prob sta nemogu sa skuterom u sve te ducane pa bi htjela nekako izmjerit prostor ispod sjedala i onda procjenit oce stat kaciga
a drugo me jos zanima jel idu suncane naocale ispod svake ili ne? jel trebam probat to u ducanu isto?
i ima li ikoja marka tako neke cijene da je kvalitetnija od ostalih ili su sve ove gore navedene ok? vidim da se taj nolan najvise spominje nekako, slucajno ili ne?

edit: ona uvex 515 mi se svidja, ali recimo koja je razlika izmedju te 515 i 525 ili comanche?

Doomsday:
Ako je respektabilna marka, ne brini ni o čemu osim da je kaciga odgovarajućeg broja i kalupa, te možeš li je platiti...

Nije moguće izmjeriti prostor pod sjedalom... MORAT ćeš eliminirat sve kacige koje ti ne pašu kalupom i cijenom, te favorite nekako, možda uz 100% polog u gotovini, onda odnijeti kući do svog skuta i LAGANO probati staviti pod sjedalo... Nemoj kacigu ogrebati, jer bi moglo biti problema kod vraćanja u dućan, ako ne stane pod sjedalo...

Što se naočala tiče, kad eliminiraš većinu kaciga, i nađeš koji od favorita sa ispravnim brojem i veličinom za ispod sjedala najbolje prima naočale, imat ćeš i lakšu odluku za koju se kacigu u konačnici odlučiti, nakon što isprobaš u koju se najlakše stavljaju naočale, i u kojoj najmanje naočale žuljaju...

Neke kacige, kao recimo Nolan N85, imaju unutrašnji vizir/naočale za sunce integrirane u kacigu... Ako odgovara kalup, to je odlično rješenje...

Od takvih povoljnijih kaciga, ako Nolan N85 ne bude odgovarao kalupom ili veličinom za ispod sjedala, imaš i par Airoh modela, Pit One i Force...

Ali, ako ti neka druga bude kalupom i ostalim odgovarala, svakako probaj stavit svoje naočale za sunce i u nju... Pomoglo bi da ti naočale odgovaraju obliku glave, da nisu prevelike, preširoke... Recimo, Uvex ima kvalitetnih, a uopće ne skupih, naočala za sunce, koje znaju često jako dobro pasat na lice, i lako ulazit u kacigu...

:icon_thumright:

Baky:
znaci nemogu nikako izmjerit :( neznam kako da to izvedem onda, silno bi htjela da mi stane pod sjedalo, a da u ducanu di cu kupit skuter probam neku stavit u skuter pa onda ostale usporedjivat s tom?
ili dal ima neka info da su neki modeli po defaultu manji tj imaju manju skoljku pa da odmah gledam te radje?
a ovo za naocale.. ne planiram kupovat nove naocale nego nosit suncane koje nosim i inace, koje su zenske i dosta velike, nadam se da ce stat
i gledala sam malo uvex i ima neki i za 800njak kn koje mi se cine oke, koliko je realno razlika izmeju neke za 800kn i neke za 1400kn?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju