Općenito > Oprema
kaciga - osnove
Doomsday:
1. NEMA drugog načina za znat hoće li kaciga stat ispod sjedala nego probati...
2. Svaka kaciga je malo drugačija, ima drugačiji otvor i veličinu vizira, pa samim time i drugačije se mogu (lakše ili teže) stavit u njih naočale... Recimo, Nolan ima jedan od najvećih otvora, i relativno lako se stave naočale...
3. Svaka kaciga renomiranog proizvođača, od 500 do 5000 kn, je SIGURNA... Već sam to rekao X puta... Razlike su u udobnosti na duže staze, u dihtanju pri većim brzinama, u dodacima koji dođu s njom ili se mogu dokupiti, u količini dostupnih zamjenskih djelova, itd...
Što se veličine tiče, ja sam ti onu Uvex stavio baš zato jer od tog modela pa na više imaju 2 veličine školjke, manju za manje brojeve, a veću za veće brojeve... A i od tog modela se cijela unutrašnjost može izvadit i oprat, jeftiniji modeli mogu samo dijelove kod obraza vadit i prat...
Ova Nolan i te Airoh imaju sunčane naočale u sebi... Pa ako ti nisu preskupe, a slučajno odgovaraju veličinom i kalupom te stanu ispod sjedala, problem sunčanih naočala rješen najbezbolnije moguće... U suprotnom, probat stavit svoje naočale u kacige-favorite, pa tako odlučit...
Ponavljam se, a to ne volim... Pročitaj sve ponovo od početka ako treba... I nažalost, koliko god puta pitala za način da izmjeriš može li kaciga stat ispod sjedala bez da je uistinu i staviš ispod sjedala, to ti neće učinit odgovor ništa drugačijim... A odgovor je, bez da probaš, NEMA ŠANSE znati može li ili ne može...
:zubo:
Baky:
ok ok shvatila sam :toothy3:
nemogu nikako saznat osim da probam stavit pod sjedalo, shit ali eto
od guglanja sam zakljucila da su mi uvex i nolan nekako uzi izbor ali vidjet cemo kad probam modele malo
uvex imam skijasku i jako sam zadovoljna, po nekoj logici trebali mi bi pasali njihovi moto modeli ako mi pasu skijaski ali logika nije uvijek logicna :D
a kakvo je misljenje o jeftinoj uvexici kao sta je ova:
http://www.uvex.com.hr/katalog/FLASH/1/17/467/467
i jos dva pitanja :o nasla na nekom portalu recenziju neke kacige pa pise ovo:
"Kopča se vrlo lako otkopčava, čak i u rukavicama, odmah do nje se nalazi i željezni prsten, pa se kaciga da zaključat za motor."
kakav je to zeljezni prsten? jel to tako fiksno da se nemoze ukrast kaciga ili i nije bas tako idealno?
a drugo nasla na forumu komm od nekog forumasa da ne valjaju dvodjelne kacige/koje se ljepe po duzini.. kako da vidim koja je a koja nije takva i jel to zaista toliko lose (za gradsku voznju)?
Doomsday:
Oooo, života ti... ::)
Pa, čitaš li ti išta...? Ta Uvex Flash kaciga, samo je jedna veličina školjke za sve brojeve, ne može se cijela unutrašnjost izvadit i oprat, teža je 80 grama od 515... I na oko izgleda veća...
Ako ćeš iskreno, po obliku i težini, puno je veća šansa da će ti ispod sjedala upast Boss 525 nego 515 (Flash pogotovo), jer je još 50 grama lakša, i čini mi se da je, paaa, nekako, manja... Iako, za 515 piše da ima zaštitu od vjetra ispod brade, što je zimi jako korisno (Nolan to ima ili se može dokupit), a druge dvi Uvex to ne piše da imaju...
Ali, upitno je koji će ti od ta 3 modela kalupom odgovarat tvojoj glavi... I što sad, ako najjeftinija bude odgovarala glavi, ali ne može ispod sjedala, i ne može se unutrašnjost vadit...? Ili ako 525 paše i glavi i skutu, a 750 kn je priko 1 k n...? To moraš sama odlučit...
Taj željezni prsten je baš to, prsten na kaišu kroz koji može lokot proć, ili sajla, a koji ako se otkine prekida i kaiš, pa je kaciga praktički beskorisna...
:)
P.S. kacige koje imaju 'šav' su obično jefine i lošije napravljene, iako nije ni svaki šav jednak, neki su samo od lošeg kalupa u koji se brizga polikarbonat, a neke, većinom no-name kineske, su stvarno ljepljene iz 2 dijela... U svakom slučaju, preventivno, najbolje je sve takve kacige izbjegavati...
Baky:
no need to yell :o
neznam sta cu ako mi bude pasala ona koja ne stane pod sjedalo ili ona koja je 2t kn ili sta ja znam sta, ne znam nista - zato i imam miljon pitanja... neznam ni koliko da stavim maximum cifru koju bi dala za kacigu
isto tako neka logika mi kaze da tezina u gramima i velicina ne moraju rast paralelno jer ovisi od kog materijala je kaciga
zimi se vjerojatno necu ni vozit, hladnoca me ne brine
:uff:
Doomsday:
--- Citat: Baky - 07 Lipanj, 2010, 01:03:54 ---no need to yell :o
--- Kraj citata ---
Ne vičem, samo... uzdišem... OVO BI BILO VIKANJE, SUNCE MU ŽARKO!!! :zubo:
--- Citat: Baky - 07 Lipanj, 2010, 01:03:54 ---isto tako neka logika mi kaze da tezina u gramima i velicina ne moraju rast paralelno jer ovisi od kog materijala je kaciga
--- Kraj citata ---
Sve Uvex kacige do Boss 525 su od istog materijala, Polycarbonat, a samo 515 i 525 imaju 2 vrste školjke po brojevima, pa ako ti je glava M ili manji broj, i školjka kacige će bit fizički manja... :icon_tongue:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju