Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli polutke - dimenzije?
Aleks:
--- Citat: cvele60 - 04 Lipanj, 2010, 16:27:03 ---Ovako-razlika pomicnih polutki -do 96' fi 33 i ima samo dva kanala[ko i na tvom kinezu] od 96-fi 34 i tri kanala...tj. duplo vise na tuning polutci jer imas mogucnost stelovanja na dva ugla...da ne bi dao tu koju imas upola cene-kupi lepo mina polutku[polovnu] koja ide uz nju i pici....U potpunosti odgovaraju mere...ja sam menjao i stavio mina jer je isti precnik osovine primara...doduse uz jednu sajbnu od 0.5mm...
--- Kraj citata ---
Sad opet nista ne kuzim. Kazes da fi34 ima 3 kanala. Bome ova malossi polutka koju imam je fi34 i ima 2 kanala po uglu (ukupno 4).
Ali bitno mi je da mi pase minarelli polutka na moju osovinu i da su dimenzije jednake, a ovo cu isprobat kroz par dana dal pase, odnosno dali ta polutka ima 2 ili 3 kanala. :icon_thumright:
@Slow
Na mom kinezu je remen 788 - 17mm.
Koliko je minarelli remen širok? 16mm ili 16.5mm?
To bi znacilo da bi ugradnjom minarelli polutke trebao dobit bolji start jer ce remen stajat vislje u polutkama, a manju krajnju, jer remen nece moc propast skroz u polutke zbog sirine.
SlowRider:
zaboravio sam reci, sve ti imaju 2 kanala, odnosno 2 ona stifta okrugla sto vode pomicnu polutku, ako je rijec o orginalnim polutkama 33 i 34mm, jedino torq ima 2 vodilice vise, sveukupno 4 radi podesavanja zeljenog kuta sirenja, jedan par vodilica predstavlja 36° a drugi 38°.
Malossi overrange polutke od 128mm imaju 3 kanal po jednom kutu sirenja, odnosno 6 kanala ukupno.
Aleks:
E hvala, dobro da ne moram jos i provjeravat dal polutka ima 2 ili 3 kanala. :icon_biggrin:
Evo jos jedna stvar,gledano na ovoj slici:
http://img688.imageshack.us/i/dscf1800l.jpg/
Ako su kanali vise " \ " , onda je to 38°.
Ako su kanali vise " - " , onda je to 36°.
Tocno?
Koliko sam uspio skuzit, uglavnom se stavlja 38°, 36° je vise za drag utrke i jake setupove. :confused5:
SlowRider:
Onaj koji je vise vertikalan \ je 38° jer je kraca putanja i polutka se brze siri. A onaj koji je blazeg nagiba je malo dulji i to je 36°. Najcesce se koristi 36° jer ce sa 38° stalno imati rupu u ubrzanju jer remen prebrzo tone u zadnje polutke.
Aleks:
Kupio sam polutke od aprilie sr racing 99.godište, namontirao malossi pomicnu polutku gore i divnim cudom, sve pase na moju osovinu. Stavio sam pod onim blazim nagibom, 36°.
Serijski centralni mi nije isao na polutke :o (preuzak je za njih, ide, ali jako na knap), pa sam stavio bijeli centralni. Roline nisam dirao (4.1g su unutra).
Prvi dojam:
Kod kretanja se odmah culo da nema ono da krene, pa dernjava, pa se onda ustabile okretaji, nego se fino dizu. No, dosao sam na uzbrdicu i nije mi se mogao razvrtit gore i vozao sam se 20km/h. Stavit cu 3.5g roline pa vidjet sutra, jer sam si sad poremetio prijenos sa zamjenom centralnog.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju