Dakle evo mene opet
Naime,dešava mi se da mi u vožnji pri spuštanju okretaja na minimum puca iz auspuha. Znam da mora malo pucketat radi sekundarnog ubrizgavanja zraka,što se i dešava i taj dio mi je jasan,ali ovo pucanje je nešto glasnije nego ovo prvo.
Doduše nije detonacija u pitanju,dakle ne čuje se BUM,več onako malo jači PSSST. (Ko da se zrak pod pritiskom ispušta van)
E sad:
Motor je staja jedno 6 mjeseci,i odnedavno san ga dovea u pogon i napravia jedno 500ak km sa njim.
Zbog tog stajanja se nakupilo svakakvog smeča u rezervaru i karburatoru i motor je jedva vozija. Ja san detaljno opra rezervar,sva criva od goriva,pumpu goriva ,prominia filter,i da san da mi se očisti karburator.
Kad san to sve sastavia,i napravia par đireva,u rezervaru je bilo super 100 gorivo i odlično je iša. Sad san ulia eurosuper 95(OMV) i čini mi se da malo sa zakašnjenjem prima gas. Skinia san svječicu i glavna elektroda i elektroda mase je blago kafene boje,dok su početak navoja i prva dva navoja na svičici crne boje.Jel to u redu? Svječica je odgovarajuča za taj tip skutera i nova je.(Ima 300 km)
Nadalje,za ovo pucanje zanima me dali bi možda tribalo provjerit/prištelovat ventile? (Čini mi se da se čak i čuje neko lupetanje)
Ako da,zanima me sljedeče:
- Dali bi tribalo prvo malo propuhat skuter nebili izašla sva garež pa onda vidit oče li i dalje bit pucanja?
- Znam da su mjere za ventile sljedeče: USIS 0.10mm ISPUH 0.15mm,ali jel dovoljno da kad ostavim skuter da prenoči (dakle da motor bude potpuno hladan) pa da onda ventile namjestim
BAŠ NA TE vrijednosti ili na neke druge? Jer primjetia san u par tema da ima više vrijednosti.
Fala unaprid!