Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kupoprodajni i prijepis  (Posjeta: 4280 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline benelli

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novigrad
  • Moj Skuter: benelli 491 i gilera runner vx125
  • Moja Kaciga: na laktu
  • MojSetup: malo(s)si spor(t)
  • MojSpuh: serjalović sa db kilerom
kupoprodajni i prijepis
« : 19 Lipanj, 2010, 13:38:55 »
ovak otrebao bi uzeti neki motor od jednog lika,ali motor je kupljen i nije regan znaci ima samo knjizicu vozila ubiti nema veze i da ima i prometnu,ovaj čovjek koji ga je kupio  znaci nije ga regao i prodao ga je drugom liku i sada bi ga trebao ja uzeti,sada mene zanima dali čovjek koji ga je kupio moze napravit kupoprodajni kao da ga je prodao ovom drugom i onda ovaj drugi isto tako ga prebaci na mene i onda dali ga ja mogu ici regat ......    i da radi se o 50 cc znaci nema plačanja poreza

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
Odg: kupoprodajni i prijepis
« Odgovori #1 : 19 Lipanj, 2010, 13:44:51 »
Vlasnik u papirima (ili na nekakvom ugovoru/punomoći koju je ovjerio prijašnji vlasnik kod javnog bilježnika) prepisuje na tebe.  :dontknow:

Offline efz

• administrator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
« Odgovori #2 : 19 Lipanj, 2010, 13:47:59 »
svejedno je ko ce s kime raditi raditi kupoprodajni ugovor, bitno je jedino da na kraju bude tvoje ime kao kupac............ti mozes napraviti kupoprodajni ugovor i sa ovim 1. likom u cijeloj prici ako je skuter jos na njegovo ime i naravno ako imas tu mogucnost, a ako ga je ovaj 2. tip prepisao na sebe onda mozes i sa njime napravit, kazem zbilja svejedno

ovo zvuci sve komplicirano ali je vrlo jednostavno u stvari............navest cu primjer: ja sam kupovao SRku od clana Dottore, u knjizici on nije bio vlasnik, tj. nije prenio skuter na sebe makar je napravio kupoprodajni ugovor.........ljepo sam kontaktirao covjeka na koga je glasio skuter, te nam je izasao u susret (makar nije trebao) i napravio sam direktno sa njime novi kupoprodajni i tako prepisao skuter na sebe, Dottoreov ugovor smo bacili i to je to :icon_thumright:
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 19 Lipanj, 2010, 13:55:25 »
svejedno je ko ce s kime raditi raditi kupoprodajni ugovor, bitno je jedino da na kraju bude tvoje ime kao kupac............ti mozes napraviti kupoprodajni ugovor i sa ovim 1. likom u cijeloj prici ako je skuter jos na njegovo ime i naravno ako imas tu mogucnost, a ako ga je ovaj 2. tip prepisao na sebe onda mozes i sa njime napravit, kazem zbilja svejedno

ovo zvuci sve komplicirano ali je vrlo jednostavno u stvari............navest cu primjer: ja sam kupovao SRku od clana Dottore, u knjizici on nije bio vlasnik, tj. nije prenio skuter na sebe makar je napravio kupoprodajni ugovor.........ljepo sam kontaktirao covjeka na koga je glasio skuter, te nam je izasao u susret (makar nije trebao) i napravio sam direktno sa njime novi kupoprodajni i tako prepisao skuter na sebe, Dottoreov ugovor smo bacili i to je to :icon_thumright:
to mi je jasno to sam i ja napravio za dt-a i ja sam bacio drugih 3 ugovara tj zanemario ih i iso sam kod prvog vlasnika i riješio kao da ovo prije nije ni bilo jer je na njemu bila prometna izašo mi je u susret i riješili smo to

ali problem je šta ja sada nisam u mogučnosti doči do tog prvog vlasnika,a ovaj drugi vlasnik je napravio samo kupoprodajn i to su ovjerili ali da bi prometna i knjizica vozila glasile na njega  on bi trebao regat taj motor a on to nema u planu ,tako da mene zanima ako prometna i knizica glase na prvog vlasnika a drugi vlasnik je napravio samo kupoprodajni i ovjerio ga dal ija mogu uzeti od njega motor od drugog vlasnika i napraviti samo kupoprodajni i onda ici ragat motor,drugim rijecima dal ija mogu doci ma tehnicki i sa kupoprodajnim di piše da sam ga ja kupio npr od marka a knjizica glasi na ivana

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 19 Lipanj, 2010, 14:38:29 »
sad mi je jasno sta tebe zanima..........nikad se nisam naso u takvoj situaciji tak da neznam tocan odgovor na to pitanje, i smatram da ti je najbolje otic do policije i pitat, onda ces znat 100% na cemu si  :icon_thumright:
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 19 Lipanj, 2010, 15:10:15 »
sad mi je jasno sta tebe zanima..........nikad se nisam naso u takvoj situaciji tak da neznam tocan odgovor na to pitanje, i smatram da ti je najbolje otic do policije i pitat, onda ces znat 100% na cemu si  :icon_thumright:
a znam,nego mozda se neko naso u takvoj situaciji ovdje na forumu pa pocekati cu da vidim ak oneko nesto zna

i da pošto znam kad sam prodavao motor ja i kupac smo ispunili kod mene kupoprodajni i onda sam ja sam ošo kod javnog bilježnika ovjeriti bez kupca,mene zanima dali se to moze obrnuto znaci prodavac ispuni sve potpiše se na kupoprodajni i dali moze samo kupac otoči kod javnog bilježnika ovjeriti i dali je onda kuprodajni važeči

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 19 Lipanj, 2010, 23:26:16 »
sta nitko nezna dali se kupoprodajni moze ovjerit bez prodavača ???

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #7 : 20 Lipanj, 2010, 00:01:57 »
Može...važno je samo da su na ugovoru prisutni prodavačevi podatci i potpis..
Znam,jer kad sam nedavno prodao skut,napravio sam ugovor i poslao čovjeku koji ga je kupio...on je samo nadopisao svoje podatke,ovjerio ugovor i normalno registrirao motor :icon_thumright:

Offline marin-w

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: SPEEDFIGHT 2 X-FIGHT
  • Moja Kaciga: LAZER VERTIGO ZEBRA
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ARROW EXTREME
« Odgovori #8 : 20 Lipanj, 2010, 10:27:58 »
to mi je jasno to sam i ja napravio za dt-a i ja sam bacio drugih 3 ugovara tj zanemario ih i iso sam kod prvog vlasnika i riješio kao da ovo prije nije ni bilo jer je na njemu bila prometna izašo mi je u susret i riješili smo to

ali problem je šta ja sada nisam u mogučnosti doči do tog prvog vlasnika,a ovaj drugi vlasnik je napravio samo kupoprodajn i to su ovjerili ali da bi prometna i knjizica vozila glasile na njega  on bi trebao regat taj motor a on to nema u planu ,tako da mene zanima ako prometna i knizica glase na prvog vlasnika a drugi vlasnik je napravio samo kupoprodajni i ovjerio ga dal ija mogu uzeti od njega motor od drugog vlasnika i napraviti samo kupoprodajni i onda ici ragat motor,drugim rijecima dal ija mogu doci ma tehnicki i sa kupoprodajnim di piše da sam ga ja kupio npr od marka a knjizica glasi na ivana

Ovako su meni rekli,ali ja nisam isao reg motor nakraju vec sam ga prodao opet !
Mozes ic ali moras imat sve kupoprodajne s kojima mozes dokazat da je onaj prije tebe kupio od onog u knjizici pa sad ti od njega. Tako su meni rekli kad sam pitao !

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 20 Lipanj, 2010, 11:14:53 »
Ovako su meni rekli,ali ja nisam isao reg motor nakraju vec sam ga prodao opet !
Mozes ic ali moras imat sve kupoprodajne s kojima mozes dokazat da je onaj prije tebe kupio od onog u knjizici pa sad ti od njega. Tako su meni rekli kad sam pitao !
Ja sam se raspitao i dobio isti ovakav odgovor :icon_thumright:

A ovo da mozes sam ovjerit ugovor bez prodavatelja su ciste gluposti, kuda bi dosli kad bi to tak moglo, prenosili bi razni muljatori vozila tako, nebi onda bilo krađa............znaci prodavatelj (ili ti vlasnik vozila) bez kupca moze sam potvrdit ugovore, ali obratno nemoze  :nono:
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 20 Lipanj, 2010, 12:14:25 »
znaci moze se to samo je vazno da ja imam sve kupoprodajne od prvog vlasnika tj od vlasnika na kome je prometna pa sve do mene,i šta sa tim kupoprodajnim dođem na tehnicki i pokazem ???

a sada mi nije jasno dali se moze kupoprodajeni ovjeriti bez prodavaca ali da imam sve njegove podatke tj da ga on ispuni pa da samo ja odem kod biljeznika,neko mi kaze da se moze neko kaze da se nemoze,neko kaze da treba njegova osobna :dontknow:

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 20 Lipanj, 2010, 12:23:26 »
Ne.........moras ti napravit kupoprodajni na svoje ime, a to napravi sa zadnjim vlasnikom, znaci ti i on dodite biljezniku i napravite ugovor, onda dalje ti nastupas solo sa knjizicama u kojima je 1. vlasnik i sa svim ostalim ugovorima koji vode od vlasnika u knjizici do tebe da si postao vlasnik.............neznam kak da objasnim  :dontknow:
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 20 Lipanj, 2010, 12:42:05 »
Ne.........moras ti napravit kupoprodajni na svoje ime, a to napravi sa zadnjim vlasnikom, znaci ti i on dodite biljezniku i napravite ugovor, onda dalje ti nastupas solo sa knjizicama u kojima je 1. vlasnik i sa svim ostalim ugovorima koji vode od vlasnika u knjizici do tebe da si postao vlasnik.............neznam kak da objasnim  :dontknow:
da da to sam skuzio,ja napravim ugovor sa drugim vlasnikom ovjerim ga,ali kada idem na tehnicki moram imat taj ugovor kad je drugi vlasnik prodao meni a i onaj kad je prvi vlasnik prodao drugome tj kad je vlasnik koji je u prometnoj prodao vlasniku koji je kasnije meni prodao :icon_biggrin:
efz skuzio sam,jesi na to mislio