Općenito > Propisi
malo o zakonu u vezi elek. blokada
marko.p:
--- Citat: eladio - 26 Kolovoz, 2007, 11:13:13 ---
--- Citat: mrcina - 25 Kolovoz, 2007, 21:13:55 ---upravo to
--- Kraj citata ---
volan bi trebao imati homologiran.. ..sta je tu cudno..
u njemackoj sve mora imati TUV , i tada svaka preinaka se upisuje u knjizicu..
..i nema sanse da ces proci tehnicki , vjeruj mi, osim ako ne ides sve po " JUSu :toothy3: " ..
a opet..
daleko smo mi od toga jos :toothy9:
--- Kraj citata ---
daleko smo mi još od toga,imaš pravo...
pa kaj ne vidite na jekuševcu aute koji su iz uvoza da imaju neke brojeve na svemu šta nije seriski na autu??
toga kod nas neće dugo biti ali opet....
Doomsday:
--- Citat: igor.sb - 25 Kolovoz, 2007, 18:55:50 ---...
...zanima me da li po 1. clanku...spadaju i elek. blokade
ajd sta mislite, i da li je onda opravdana kazna 1500kn do 5000kn...ako se pregledom vozila utvrdi ne seriska elek. blokada
--- Kraj citata ---
Spadale bi po 1. paragrafu, kad bi ti na tehničkom rekao: 'slušajte, ja sam sve tvorničke blokade poskidao i stavio svoju...' Što ti naravno nećeš nikad učinit, a oni nemaju pravo rastavljat tvoj skut i provjeravat blokade, pogotovo i zato jer nije zakonom propisano da se u dokumentaciji vozila evidentira i vrsta tvorničke blokade (kao u nekim EU zemljama)... Pa čak i onda bi pisalo 'električna' ili 'mehanička' ili oboje, pa ti možeš stavit svoje tog tipa, pošto nije opisano kakva električna ili kakva mehanička... Što ne znači da jednog dana neće bit...
Paragraf 5. i 6. tebe ne kače, tiču se samo tvrtki ili obrta, tj. prometala registriranih na tvrtku ili obrt... Tebe bi eventualno kačio paragraf 7. kao vozača i/ili vlasnika u iznosu od 500 kn, ali samo u slučaju koji je ivanm opisao, koji je jako malo vjerojatan... Ili ako policiji ili na tehničkom ne kažeš ono što sam već gori naveo...
:toothy9:
igor.sb:
--- Citat: Doomsday - 27 Kolovoz, 2007, 19:33:39 ---Tebe bi eventualno kačio paragraf 7. kao vozača i/ili vlasnika u iznosu od 500 kn, ali samo u slučaju koji je ivanm opisao, koji je jako malo vjerojatan... Ili ako policiji ili na tehničkom ne kažeš ono što sam već gori naveo...
--- Kraj citata ---
pa i kaci me
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=3385.0
Doomsday:
Kači te 500 kn, ali jesi siguran da te kače po 276. članku paragraf 7.? Jer ti nisi imao nikakvu blokadu, pa nisi mogao imati ni nehomologiranu blokadu, nego si imao neispravno vozilo... Po kojem su te članku kaznili, šta piše na kazni...?
:icon_scratch:
igor.sb:
pa 276, stavak 7.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju