Općenito > Propisi
potvrda o cestarini !!
mrcina:
pa to i je poanta jer ja to nemam.
kristijanSR70:
mogu ju poslikat tek idući vikend !!!!!
poanta je u tome da svi koji kupujete skutere veće kubikaže, iz daljih krajeva tipa relacija varaždin - dubrovnik i sl da nemorate ići ponovo u DU zbog jebe...potvrde...
dakle moraš ju trazit od vlasnika motora, ako ju nema otić u stanicu za tehnički dije pregledan motor i zatrazit ju.....
naravno moze ti i vlasnik izvadit i poslat ali kao sto znamo nisu svi isti, neko kad proda motor boli ka kur... za daljnje poslove....
ja sam pito koja je svrha točno te potvrde, uglavnom zena je rekla da iako imam recimo potvrdu od plaćenog poreza i kupoprodajni da svejedno nema veze jel to više neide bez te potvrde, dakle umjesto do sada ta 2 papira sada treba imat 3......... i rekla da čuvam ovu potvrdu, u slučaju da ga prodam dajem ju novom vlasniku, u suprotnom ostaje kod mene i na godinu dobivam opet novu potvrdu....
kristijanSR70:
i još nesto, ako imas moped kijeg si sam vec rego i imao osiguranje, na prelazak na jači skuter nemas popust na osiguranje, zato sto moped skuter spadaju u istu skupinu ali sto se tiče popusta nespadaju u istu skupinu.....tako da informacija oko prenasanja popusta sa mopeda na ajmo reć maxi skuter ne vrijedi.....
isto tako naljepnica za tehnički nemora bit napred na maski kod vizira, meni je reko da mogu stavit i tamo gdje je poklopac rezervara na runnerici.......
ali nipošto nesmije bit na prednjem blatobranu... dakle 1 država - 1 zakon-100 pravila- 1000 razloga
merox:
Znaci nema vise popusta na osiguranju kad se prelazi sa mopeda na motocikl,to se moglo prije 2 god.kad sam ja to radio,a sto se tice ove potvrde to nemam jer sam prosle godine registrirao skuter kada toga nije bilo.
kristijanSR70:
pa ja sam trebo sad po tome imat svoju drugu registraciju to znači popusta na 95 % i odmah čim je vidjela da je ono bio moped odmah me lagano odje.....
i ja joj kazem da sam cuo da je to ista skupina, i oona isto sama kaze da su skuteri do 50 ccm ali i ovi iznad 50 ccm u istoj skupini, ali kad je u pitanju novac i samo novac e onda je sasvim drukčija situacija......
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju