Tehnički kutak > Tehnička pitanja

punjenje akumulatora

(1/3) > >>

Infernus:
Imam baotiana, serijski akumulator u njemu je 12V 5.7 Ah.

Izmjerio sam 11.6-11.7 V pa sam ga metnuo punit.
Nakon nekoliko sati dodje stara i veli "cuj nekaj ti kipi u akumulatoru".  ??? ???

Izvjestaj s mjesta zlocina: 5 od 6 gumenih cepica (onih di se dolijeva kiselina & dest. voda) je odletilo - nasao sam ih u krugu od 2 m.
U akumulatoru stvarno kipi - tocno onaj zvuk ko kad zakipi voda...  :o

2-3 sata nakon punjenja izmjerim 13.3 V.

Pitanje je kaj je sad s tim akumulatorom nakon kaj je malo zakipio? Dal jos moze funkcionirat il sam ga unistio s tim?
...dal bi mozda trebalo nadolit destilirane vode?

tnx unapred

SPecial:
Kuhanje celija je normalno. Prije punjenja treba skinuti cepove i doliti tekucine (tako da celije budu potopljene,to pogledaj kroz rupe od cepova prije nego li ih izvadis.

Faba:

--- Citat: SPecial - 14 Svibanj, 2010, 11:31:01 ---Kuhanje celija je normalno. Prije punjenja treba skinuti cepove i doliti tekucine (tako da celije budu potopljene,to pogledaj kroz rupe od cepova prije nego li ih izvadis.

--- Kraj citata ---

Potpis...nas kako si se mogo s***at.Cepovi se obavezno skidaju,unutra je kiselina koja grize do kostiju,moglo je svasta bit...

Jesi nalio sad tekucinu do kraja??ako jesi stavi ga opet punit(skini cepove),kad punis bude kipilo i zato makni sve kaj bi moglo bit nagrizano u krugu od 3 metra.Jos jedanput kiselina dere kozu pazi kaj radis  :icon_thumright:

Kad ba napinis sve dobro prebrisi od kiseline i polove akumulatora namazi s malo obicne(industrijske) masti

I ubuduce pitaj ma forumu ak ti nekaj nije jasno  :hello:

SPecial:
Zbog takvih su sitnica mnogi pozalili,moras biti oprezan.

Infernus:
hvala za pomoc i upozorenja  :)

nemam kiseline za nalijat, imam samo destiliranu vodu. Dal mogu to nalijat unutra?

Napon je vec sad zadovoljavajuc (13.3) - kad dodam tekucine, bez obzira na napon moram ga jos stavit punit?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju