Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Paljenje
nino_je_zakon:
skuter nece zapaliti, ima kompresiju, provodi struju, baca iskru (živu, zdravu). karburator ne baca gorivo iza, a kada naspem goriva u cilindar također neće upaliti. prijedlozi su dobrodošli
p.s. koliko košta novo paljenje?
istipa622:
i ja saM imao isti problem prije koji dan,prosla mi je brtva glave...i tako jE skut stajao mjesec dana i napokon uhvaio vremena i ja sve lijepo raskopam stavim brtvu slozim i sve 5...idem probat upalit i nece...verglam verglam i nece,mislim si valjdam u treba da gorivo povuce,ali verglam ja vec duze ,na alnaser nece,na kurblu nece...reko ajd da probam na bušilicu...i tako vrtim ga ja sa busilicom i nista,onda sma probao isto ovo sa gorivom u cilindar i opet nista...a sve 5,iskra gorivo dolazi u cilindar...
I reko ajd da probam za svaki slucaj stavit ovu svjecicu staru šta imam (super bosna :laughing7:)...i našerafim ju,nataknem lulicu i kresne iz prve :headbang:
Samo mi nije jasno kako je svjecica prošla samo od sebe jer skut je prije vozio ko novi i nakon mjesec dana stajanja svječica više nevalja ???
Ali bacala je dosta jaku iskru,i da..plave boje je bila iskra,jel to dobra ili treba bit žučkasta?
nino_je_zakon:
plave boje treba biti. nisam još žutu vidio ili mi se od silnog isparavanja benge zamutilo u glavi....
koju god sviječicu da stavim, novu ili staru NGK smeće neće upaliti.... eeee, lagano nemam volje
nino_je_zakon:
i dalje isto sr*nje, neće li ga neće, pokušavam, čak sam stavio i drugi klip, cilindar i karike. sada je kompresija još bolja, međutim, nema šanse. jel ima itko ikakvu insinuaciju na ono što se toj šugavoj mašini događa nek slobodno kaže.
lepan:
--- Citat: nino_je_zakon - 11 Svibanj, 2010, 18:33:36 ---i dalje isto sr*nje, neće li ga neće, pokušavam, čak sam stavio i drugi klip, cilindar i karike. sada je kompresija još bolja, međutim, nema šanse. jel ima itko ikakvu insinuaciju na ono što se toj šugavoj mašini događa nek slobodno kaže.
--- Kraj citata ---
si gledo akulmator da ti nije prazan ?
mozda si tu otisli lezajevi na alanseru ili mozda karburator dzaba ti sve kada to neradi :angry9: :angry9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju