Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Aprillia SR50 DITECH - Pregrijava se
mato_sb:
...evo da vam javim kava je situacija... isao sam do prijatelja i on je nesto kemijao, rekao je da je sistem uvukako zrak i u nadi da ga istjera iz van gasirao je motor nekih 5 minuta do blokade... hmmm... valjda je to upalilo... temperatura se za vrijeme forsiranja dizala do crvenog a na pustanje gasa se spustala... i tako kazem nekih 5 minuta... zatim smo popili cugu... i otvorili spremnik nadolili razliku antifriza do tik ispod max.... na putu kuci ja sam se vozio pola sata i kazaljka se uopce nije micala... ??? kao i prije tek uz brdo bi se malo pomaknula, no non stop bi zakucavala u hladno, kao i prije... e sada vec dva dana je sve uredu... bez promjene... tako da mislim da je pregrijavanje bilo zbog zraka u hladnjaku odnosno negdje u sistemu... mozda sam se i ja previse uzbunio ali kada sam vidio da se pregrijava i citajuci vase postove vidio da je mozda pumpa i sl.... bio sam pozvijerio... a na kraju se ispostavilo da nije nista...
... u svakom slucaju isrpicavam se sto pisem ako baba... price od dva kilometra... i zahvaljujem vam se na pomoci i savjetima... posebno kolegi iz bjelovara aka Zeljac
...PALI GUME ČUVAJ DUŠU...
Spider_Man:
Kod mene je suprotan problem...kao što sam već rekao kazaljka od temperature mi se uopće ne diže...vozim se u komadu nekih 15-tak km sa brzinom oko 60 i dalje se kazaljka ne diže...primim dole ona crijeva i topla su, također je i kiler topao...
to znači da mi je otišao termostat (ili ga nema) ili se otpojila možda žica na kazaljci...uglavnom probat ću rastaviti središnju konzolu pa vidjeti da se možda nije žica ispod odpojila...
A ako nije to gdje se nalazi taj termostat? kako da dođem do njega pored tih silnih plastika? Kak opće izgeda?
smart bbb:
ni kod mene se ne diže cajger od temp. :icon_scratch:
cameosb:
otvori čep i pogledaj kad das gas dali se voda kroz rupicu vrača u posudici za vodu
cameosb:
--- Citat: smart bbb - 04 Lipanj, 2010, 13:43:25 ---ni kod mene se ne diže cajger od temp. :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
senzor ti ne radi, ili ti je sat zdrkan sto je malo vjerovatno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju