Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Aprillia SR50 DITECH - Pregrijava se
mato_sb:
poštovani veliki pozdrav, ne znam da li sam na pravom mjestu ali pišem vam jer imam problem... prije 3 dana sam otvarao rezervoar rashladne tekucine na skuteru i primjetio da je unutra tekucina toliko prljava i žuta da sam pobijesnio, kako je skuter kupljen polovan ( 10 i više vlasnik ) ne znam sto je tocno bilo uliveno unutra ....
( skuter je normalno isao temp se malo dizala kad bi se dvoje vozilo, sve bilo uredu... do...)
... u nadi da popravim stvar, nisam htio ispustati tekucinu iz komletnog sistema nego sam uronio cijevcicu u spremnik i izvukao van sadrzaj... zatim sam ulio obicnu vodu unutra u spremnik, upalio motor, on povukao vodu u sistem, ja pustio malo da odradi i ponovno nalio tik do max...) odmah navecer sam se isao provozati i primjetio da je vec nakon 1. km temperatura skoro usla u crveno pustim ja malo gas temp padne na sredinu... no non stop puca prema crvenom...
Trazim mišljenje iskusnih što bi to moglo biti i da li se moze rijesiti bez servisa....????
Zeljac:
izli svu tekucinu sta ima i natoci antifriza i onda ostavi da radi na leru da se otvori termostat i onda samo nadosipas jos malo oda kad pocnu ici mjehurici naravno na onooj posudi makni cep dok to radis i onda ostavi da se voda ili antifriz smiri onda zasarafi i napravi krug ako onda dize temparaturu onda pogledaj jel otvara termostat stavis octa u đezvu i vode da vidis jel se otvara termostat ili ovako na varti stavis da vidis jel se otvara termostat ako i onda dize temparaturu onda rastavi vodenu pumpu tamo gdje dolaze crjeva ako su perca oke i semering iza tog ventilatora onda je do sata ja sam se namucio ko vrag oko toga cjelo ljeto kupio novu vodenu ma sve i na kraju je bilo da je spucala ona folija na satu ja ga upalim radi an leru on samo dize temparatutu a ja poludio uf sada sam sve rjesio nadam se da ce ti moje rjeci pomoci jer sam ja pito tu na forumu a svi se pravili pametni pa sam pito majsttore ovako za aute kad se to desava i tako i na kraju sam slozio :headbang: sretno :icon_thumright: :icon_thumright:
mato_sb:
...prijatelju puno hvala na odgovoru, samo... heh kad bi to bilo tako lako nisam bas strucnjak na tom polju ( mehanika, skuteri i slicno )... ne znam bas oko tih stvari, obicno rastaviti mojim rukama ne zavrsi pohvalno... kazes da ispustim svu tekucinu? dole na bloku motora ili??? i taj termostat kako ga izvaditi, gdje se nalazi ( jelda jesam glup... :dontknow:)... i ta vrazija pumpa... sve je to meni nepoznanica... sorry...
spidi gonzalez:
:hello: Kolega ista stvar sa grijanjem se i meni desavala na sf2,nakon kratke voznje pod full gasom dizala se temperatura u crveno,i to non stop tak,trebo sam ga neko vrijeme drzat na manjem gasu da bi se spustila iz crvenog...moja preporuka ti je da ispustis vodu iz crijeva (dok nebude vode u glavi da ti ne udje u cilindar) i skines termostat i provjeris ga dal otvara (prokuhaj ga u loncu i gledaj dal odradjuje),ovaj moj na pugu otvara na 70 C...Imas nekoliko solucija,ak nevalja kupit novi,ili ga skroz izvadit ili probusit par rupa na njemu...ovaj moj je ispravan ali se svejedno pregrijavo,nisam ga htio skroz izbacit jer ipak ga nije previse zdravo tjerat hladne masine pa sam mu izbusio cetiri rupe 5mm borerom i sad je sve pet,temperatura na trecoj,cetvrtoj crti i nejde u crveno koliko god ga stisnem...probaj pa javi! :icon_thumright:
btw,odvrni lagano termoprekidac dok motor radi pa najlakse vidis dal ti vrti vodena pumpa...ak tjera jaki mlaz,rijesio si i anuliro jedno pitanje...
smart bbb:
preporuka: nikad ne naljevaj samo vodu uvjek miješaj sa antifrizom ,bilo bi dobro očistiti kanale na cilindru sigurno ima puno kamenca ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju