Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Ležajevi radilice..
ivanm:
onda je dobro, stavi radilicu unutra na jednu stranu, sklopi blokove i zategni..
SRAD:
--- Citat: Luka 0101 - 08 Svibanj, 2010, 17:46:46 ---lezajevi su stajali u samrzivacu 2 dana..
blok sam zagrijao. i kad sam stavio lezaj osao je skoro cijeli.. i onda sam uzeo drugi lezaj.. u lagano udarao.. tak mi je bar receno.. ak vec moram udarat, da stavim lezaj na lezaj... pa da udrim..
--- Kraj citata ---
Tu možda i je pogreška, ako si prislonio drugi ležaj i udarao po sredini ležaja onda je donji ležaj koji se ubacuje u blok isto dobivao udarce u sredini i tako se vjerovatno oštetio.
vanjossi:
--- Citat: the_ilusionist - 08 Svibanj, 2010, 17:38:27 ---lezaj kad stavis, mora se okricat ka novi netaknuti lezaj... ako se teze okrece provaj udrit lagano s jedne i druge strane unutarnjeg prstena... pa vidi jel se sta prominilo...inace kad se lezaj stavlja, lipo ugri blok dobro i a lezajevi nek su prije toga 5-6 sati u skrinji, tako ce lezaj upast lipo bez ikakvog mlacenja il cega...
--- Kraj citata ---
ovo ni slučajno NE RADI, ako šušti ležaj vadi ga van, on se nesmije čut i mora se lagano okretat jer nema nikakav otpor
pesek:
--- Citat: Luka 0101 - 08 Svibanj, 2010, 17:08:08 ---a jel mi se moze odg. na prvo pitanje.. okrecu se al ne tak lako kao sto kad imam lezaj u ruci.. jel to normalno ili?
--- Kraj citata ---
Moguće je da se ugrađeni ležaj pod nategom malo teže okreće nego kad je slobodan, ali pod prstom se pri okretanju ne smiju „osjećati“ kuglice. Najbolje da to neki automehaničar ili netko sa iskustvom proba.
3alfa3:
--- Citat: pesek - 09 Svibanj, 2010, 23:45:20 ---Moguće je da se ugrađeni ležaj pod nategom malo teže okreće nego kad je slobodan, ali pod prstom se pri okretanju ne smiju „osjećati“ kuglice. Najbolje da to neki automehaničar ili netko sa iskustvom proba.
--- Kraj citata ---
Bas tako.
Moze se radilica nakon sklapanja blokova malo teze okretat na ruku, ali ne smije se osjetiti "preskakanje".
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju