Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Nrg- vrije voda u posudi i curi van

<< < (8/8)

ivanm:
čepovi na starijim modelima su bili jako problematični a novi čep od powera je drukčiji, bolji, bolje brtvi, stavi ga pa vidi..

dino_180:

--- Citat: ivanm - 13 Svibanj, 2010, 09:53:53 ---čepovi na starijim modelima su bili jako problematični a novi čep od powera je drukčiji, bolji, bolje brtvi, stavi ga pa vidi..

--- Kraj citata ---
neznam za nove al znam da je meni puštao totalno.onda sam kupio novi.oko navoja na boci stavi isto malo teflon trake i stegni ga rukom.

ivanm:
Pa zato su i poboljsali sistem jer je bio los. Nema to veze sa navojem nego cep ima termoventil koji izbacuje kad se motor pregrije da tlak u sistemu ne izbaci npr semering. Stariji cepovi su izbacivali ranije, prerano. Noviji cep izbacuje dosta kasnije.

aless_91:

--- Citat: dino_180 - 12 Svibanj, 2010, 23:49:26 ---ivanm ti je rekao dobro.prvo odčepi čep i upali motor i vidi jel ti cirkulira voda.ak cirkulira u posudi znači da je protočno.ak ti je voda svjetlo smeđe boje to ti je malo od korozije nikaj strašno.treba stavljat antifriz jer on ne samo da na višoj temp.vrije nego ti i podmazuje vodenu pumpu semeringe itd.tak da je voda out.uzmi 30 kn i kupi antifriz.čep se steže ručno malo jače al ne prejako.jer ti dihtung(brtva)gumena u čepu ispuca pa curi.tak je meni na runneru 50ccm bilo..ak ti voda u posudi cirkulira to je onda radi čepa.i obavezno ga odzrači.ako ti i dalje bude prevruča onda makni termostat s poklopca glave al onda ga moraš dulje grijat.nadam se da si me shvatio.

--- Kraj citata ---

shvatio!!!!   :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju