Tehnički kutak > Napravi sam
Aprila Ditec Halogena svjetla 20w
Zeljac:
ja sam misli kupit taj far i onda ovak preradit
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]
Nabukodonozor:
.. a i ja mislim tako nešto,samo vremena je malo ..
ive_91:
namotaji daju oko 120w ak se ne varam.. a nez kolko pumpa uzima wata, i racunaj da sva ta struja trosi nesto watta tak da si pazi da imas za acc slobodnih.. i nebu ti ni acc da stavis gore od traktora drzo dugo. jer ga nebu imalo kaj punit. nije to auto pa da ima wata ko u prici..
ti sad naprijed imas samo 70w. a mislim da pumpa sama ima oko 30-40w pa si racunaj, anlaser, pozicija, stop, ecu, uljna... sve to uzima.
Nabukodonozor:
.. evo konačno uhvatio malo vremena ..
dakle spržio sam glavni relay L5A 12V30A,pa sutra u nabavku ..
što se tiće xenona,priključeni su drito na "kumulator",i stavljam još one dvije baterije iz chipoteke od 12ah ispod ..
jedna je za rezervu i na stand byu .. a druga će biti spojena s "kumulatorom" ..
dugo svjetlo ipak skidam xenone i stavljam philipsovu blue vision ili onu jeftinu laser light,zato što ako bude sve ok ovih dana bi mi trebala stići neka R pila od 600 do 1000 pa će trebati xenon..
šalteri su nabavljeni za duga,oba,za paljenje i blicanje (ionako ću ih rijetko koristiti) ..
sada samo još ostaje sređivanje i prednje maske,i zadnji led farovi ..
i bojanje nekih djelova koji su prilikom pada stradali ..
i ipak vračanje držaća kofera(manje šprica po kiši) i kofera ..
e sada ako tko ima kakve polovne štopice s ledicama nek se javi na PM,od srke ..
ive_91:
kolko sam skuzio ti si majstor po struji bar sam tak primjetil da sam sebe pises..
ugl. fulao si pastu, bilo koji skuter od 50ccm a pogotovo ditech, kojem nest spojis na acc ce ti acc ubit u roku par sati, znam iz prakse, regler na techu radi ovako: ulaz-izlaz na acc-izlaz na lampe (mislim da ima i jos jedan kaj ide samo za rad elektronike)
ugl. spojis li na acc 2x 20w lampe on ce krepa u par sati i neces ga moc upalit i lampe ce s vrmeneom se jakoo oslabit.. i onda kad ugasis svijetla moras se vozit barem cuku vremena na full da se acc napuni ponovo.. i onda opet 5-10 min svijetla i opet mrak i nema paljenja skutera.
imat ces preopterecen dio reglera koji puni acc, a od svjetala ce ti ostat prazan, samim time mozes sjebat instalacije na skuteru tj. ecu i ostale zdriparije jer nemaju konstantan napon sa acc.
zato mani se corava posla jer ovak ces skurit jos nkj. prouci prvo instalciju dobro pa onda odi kemijat, na techu je sve jace od 50w naprijed previse, i koristi search i naci ces kak napravit na 50ccm da se svijetla pale dok je motor ugasen tj. prek acc a da regler sve dobro puni (py ima tak rijeseno tj. nrg.)
nemoj ovo shvatit kao vrijeđanje nego kao dobronamjeran savijet. :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju