Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Multivar trga radilicu??
gokiSP:
--- Citat: dino_180 - 02 Lipanj, 2010, 22:47:54 ---aha pa dobro.ja neznam jel su mu se pojeli zupci al znam da mu nije nikad pukla niti je imao problema.meni je bitno da ne trga na spu.
--- Kraj citata ---
Nisam ja ni spomenuo neke druge boljke, ali da jede zube, jede.
ive_91:
kaj se trgas bog te, dam se kladit da ti neki brajo natrpo kak je malossi sveta krava, dok vise od 70% stvari mje losije nego kod polinija, i to kaj ocekujes da bu ti skut letil jel imas multi ili ak stavis speed da nebu iso nist bolje..
odi si rađe kupi malosi mhr nalju i nakelju ju na prijenos i usput kupi lakse rolice i vozi se jos ti ostane 765.99 lipa za kavu i bengu..
jbt. 3243948730 ti veli da multi sjebe radilicu i to ti kaze vecina forumasa koji i nekog k. znaju i onda dodje 1-2 padobranca kaj kazu da frend mog frenda ima vec xy km i nist mu se ne sjebe.. (neisticem nikog i bez uvrede molim, samo karikiram)
ak oces malossi kupi malossi al nemoj se onda pitat zkj. ti grunula radilica i zkj. se popravak neispalti..
ToNYGP1Racing:
Ok. Definitivno ste me uvjerili da uzmem polini maxi speed.. :toothy10:
dino_180:
--- Citat: ive_91 - 03 Lipanj, 2010, 09:16:00 ---kaj se trgas bog te, dam se kladit da ti neki brajo natrpo kak je malossi sveta krava, dok vise od 70% stvari mje losije nego kod polinija, i to kaj ocekujes da bu ti skut letil jel imas multi ili ak stavis speed da nebu iso nist bolje..
odi si rađe kupi malosi mhr nalju i nakelju ju na prijenos i usput kupi lakse rolice i vozi se jos ti ostane 765.99 lipa za kavu i bengu..
jbt. 3243948730 ti veli da multi sjebe radilicu i to ti kaze vecina forumasa koji i nekog k. znaju i onda dodje 1-2 padobranca kaj kazu da frend mog frenda ima vec xy km i nist mu se ne sjebe.. (neisticem nikog i bez uvrede molim, samo karikiram)
ak oces malossi kupi malossi al nemoj se onda pitat zkj. ti grunula radilica i zkj. se popravak neispalti..
--- Kraj citata ---
ak je čovjek otvorio temu da čuje iskustva i mišljenja onda imam pravo rači šta je s mojim frendom i to nije padobranstvo!
J.U.R.C.A:
e ali nemogu vjerovat da od 214'0140 odgovora nema niti jedan konkretan(ja u prvom svom nisam dao potpuni odgovor ali ocito moram)
Ovako prilikom proizvodnje piaggio leader agregata radilice imaju vise ajmo to nazvat " tolerancija" kada kalota sjedne na nju. Neka godista manje neka vise.Zupci od multivara (kalote)imaju zracnost kada nasjedaju na osovinu radilice i kalota se da po pola mm micati ljevo desno a da radilcia miruje. sada zamislite sto se desava kada ti das gas a radilica se krene rotirati a kalota od multivara ima zracnost..uglavnom se zupci na radilici i zupci na kaloti malo saviju(potrose) i kalota ostane zablokirana.Nije to tako strasno ali nije niti oku ugodno pogotovo ako ces vise puta skidati i stavljati variomat(prilikom stelanja ) ili redovitog mjenjanja klizaca i rolica).
Dino ti pricas za quasar masinu koja to ima nesto relevantnije rjeseno.Vjerojatno su prilikom konstrukcije iste pripazili na manje tolerancije i samim time sprjecili habanje(ali i dalje kalota od multivara ima zracnosti)
Kod polinija ta zracnost ne postoji ili kao postoji jako je malena ( kao kod serijske)
Sto se tice spa 180 on niti netreba imati zupce na kaloti jer kalota svejedno se okrece uz prazni hod neovisno o radilici(jer radilica ima suzenje na tom djelu zubaca) OSIM ako se radi o aftermarket radilici tipa malossi bgm ili nekoj 3 coj (koje po cijeloj svojoj osovini imaju jednaku "visinu" zubaca).
nadam se da je sad sve jasno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju