Tehnički kutak > Tuning skutera

štelanje prijenosa (piaggio), pitanje?

<< < (3/4) > >>

3alfa3:
Da, mislio sam na novije polutke....

Sajbica samo skrati ukupan prijenos i ne utjece na smanjivanje razlike u okretajima ovisno o kutu sirenja polutki.
Ona ti radi identicnu stvar kao i lakse rolice osim na samom startu gdje ce prijenos biti malo kraci pa ce samo kretanje biti bolje, ali od nekih 10 km/h na dalje, sajbica ili ne - svejedno.

Ja iz iskustva mogu reci da je best buy opcija multivar2000 + novija Piaggio pulutka. Bolje od toga trebaju samo oni koji se bave utrkama i gledaju na svaki milimetar.

Imao sam i Malossi Torque polutku, ali ona je bacanej nvoaca ako imas noviju Piaggio polutku (kao sto sam ja imao). Prodao sam Torque polutku i vratio Piaggiovu.

Na tvom mjestu bi pokusao naci Malossi ili Polini linearnu polutku, ali samo ako bi njena cijena bila slicna novijoj Piaggiovoj (ne skuplja od 100kn)

EDIT:
u vezi nabavke polutke - sve sto sam napisao vrijedi samo ako imas 134mm polutke

dario007:
da da,orginal centralni je gore...
a onda bum se moro bacit u potragu tih polutki,ali nakon kaj skupim lovu,multivar već imam...
a neznam kakve su polutke nisam ih mjerio...

3alfa3:

--- Citat: dario007 - 03 Svibanj, 2010, 17:04:09 ---da da,orginal centralni je gore...
a onda bum se moro bacit u potragu tih polutki,ali nakon kaj skupim lovu,multivar već imam...
a neznam kakve su polutke nisam ih mjerio...

--- Kraj citata ---

Izvadi ih i izmjeri im promjer.
Multivar imas ali su rolice 16x13? U vezi toga ti ne mogu nista pametno reci jer nemam s takvim multivarom iskustva.
Ali znam da je Multivar2000 fenomenalan variomat za piaggio

dario007:
pa jel na moj motor paše onaj multivar sa rolicama 19x15.5?

tomof10:

--- Citat: dario007 - 03 Svibanj, 2010, 22:47:44 ---pa jel na moj motor paše onaj multivar sa rolicama 19x15.5?

--- Kraj citata ---
pase :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju