Tehnički kutak > Tuning skutera

kako radi ainspric

<< < (6/8) > >>

3alfa3:

--- Citat: gozz - 04 Rujan, 2007, 09:21:56 ---Vise oktanska goriva kod novijih (injection motora) bilo na autima ili motociklima dopustaju da racunalo pomice kut predpaljenja unatrag bez straha od detonacije pa motor dobije na snazi ali samo pokoji ks, i uvjetuju mirniji rad...
--- Kraj citata ---

Evo nesto o tome:

clutch:

--- Citat: pitaNS - 03 Rujan, 2007, 17:17:10 ---Vise oktanska goriva kod novijih (injection motora) bilo na autima ili motociklima dopustaju da racunalo pomice kut predpaljenja unatrag bez straha od detonacije pa motor dobije na snazi ali samo pokoji ks, i uvjetuju mirniji rad...

--- Kraj citata ---

Znaci ak ja u svoj pure jet sa direktnim ubrizgavanjem uspem super 98 umjesto 95 dobit cu na snazi i skuter ce mi radit mirnije i bolje bez ikakvih posljedica za masinu???

SlowRider:
Nisam precizno pratio, ali zapamtio sam da najvise okretaja i najbrze postizem sa gorivom sa OMV-a (Euro 95).
Gorivo od INE, kao da uzima okretaje i slabiji je odaziv na gas.

Ne tvrdim nista, samo imam takav dojam. Jednom cu naci vremena i volje pa vidjeti.
Ali jako veliku ulogu ima vanjska temp. i svojstva zraka. To se osjeti vise nego gorivo.

3alfa3:

--- Citat: clutch - 06 Rujan, 2007, 17:03:33 ---Znaci ak ja u svoj pure jet sa direktnim ubrizgavanjem uspem super 98 umjesto 95 dobit cu na snazi i skuter ce mi radit mirnije i bolje bez ikakvih posljedica za masinu???

--- Kraj citata ---

Naravno da ne jer je elektronika tvog skuta preglupa da bi znala prepoznati i iskoristiti vecu oktansku vrijednost.

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 06 Rujan, 2007, 18:07:40 ---
--- Citat: clutch - 06 Rujan, 2007, 17:03:33 ---Znaci ak ja u svoj pure jet sa direktnim ubrizgavanjem uspem super 98 umjesto 95 dobit cu na snazi i skuter ce mi radit mirnije i bolje bez ikakvih posljedica za masinu???

--- Kraj citata ---

Naravno da ne jer je elektronika tvog skuta preglupa da bi znala prepoznati i iskoristiti vecu oktansku vrijednost.

--- Kraj citata ---

:laughing7:

Bar je pametnija od fergazera.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju