Tehnički kutak > Tuning skutera

malossi kit za speedfight

<< < (7/26) > >>

Mr J:

--- Citat: ivanm - 22 Kolovoz, 2007, 20:36:27 ---to je dosta dobar kit, jer je trajan, pogotovo ak se slaže sa slabijim auspuhom, ponaša se kao jači base kit, a može se natjerat i na midrace..
trajnost dosta duga ko gus.. 20 000 km..

--- Kraj citata ---

e jeb'ga sada... da je trajnost kao u gusa onda ljudi nebi kupovali gus...

Ako se odrzava i dobro rukuje sa skuterom svaki ce kit trajati dugo...

P.A.L.A.C:

--- Citat: Mr J - 22 Kolovoz, 2007, 23:19:08 ---
--- Citat: ivanm - 22 Kolovoz, 2007, 20:36:27 ---to je dosta dobar kit, jer je trajan, pogotovo ak se slaže sa slabijim auspuhom, ponaša se kao jači base kit, a može se natjerat i na midrace..
trajnost dosta duga ko gus.. 20 000 km..

--- Kraj citata ---

e jeb'ga sada... da je trajnost kao u gusa onda ljudi nebi kupovali gus...

Ako se odrzava i dobro rukuje sa skuterom svaki ce kit trajati dugo...

--- Kraj citata ---

a ivanm je vjerovatno mislio na ono gus traje 20 t km (bar po papirima), a tolko bi i replica u stavrnosti trajal, al uz pravilno rukovanje tarajal bi ona i vise, 100%.

evo pogle bero je due+ imo 20 tkm do prve sepcijale, a due i replica razlika nebo i zemlja.

e da ne bi vjerovo, ni ja ne vjerujem al kako dokazat  :dontknow:, jedan covijek 30-ih godina, ima na stalkeru AC malossi sporta, stavio ga je kad je kupi skut 98 godine, preso malo preko 40 tkm s tim kitom i jos ide i traje, a fuuuuuul serijala, karb 12mm, serijski spuh. ja nisam mogo vjerovat, jedino je mjenjan potrosni materijal, i jos nije radjena specijala. motor uredno ide 95km/h po satu, solidno ubrzava. ja ne vjerujem.  :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6:

3alfa3:
Ako se zadovolje neki uvjeti, gus bi morao trajati barem kao i serijala uz spuh koji ga ne prevrtava (S6PRO, Yasuni R, Tecnigas RS70...). To podrazumijeva dobru postelanost, prvenstveno karba, ali i stil voznje. Nikad, ali nikad ne traziti od motora max. okretaje dok se nije POTPUNO zagrijao. Nakon sto se zagrijao, to ne znaci da se moze full gasom voziti kilometre i kilometre. Mislim, moze, ali to ne ide u prilog trajnosti kita.
Ionako se (kod dobro postelanog skuta) sa 1/3 otvora gasa moze voziti brzo (mozda 15-tak % sporije nego sa full gasom), a potrosnja benge kao i cijelog motora je osjetno manja.

Isto tako, MHR Replica kit se moze postelati i kao base setup. Ne vidim zasto bi mu trajnost bila manja od base kita. Ako nista drugo, alu je cilindar i bolje odvodi toplinu, a i nikasil kojim je presvucen cilindar iznutra je jaaaaaako tvrd materijal - skoro nepoderiv.
Ovu sezonu vozim sa takvim setupom i jako sam zadovoljan (MHR Replica, Yasuni R, 19 karb na airboxu, Multivar2000 sa 6,1g rolama, kevlar remen, Delta kuplung). Vrtim kit do 10000+ okr., a vozim se sa 1/3 gasa oko 75-80 km/h pri cca. 9000 okr.

Ne cude me price da je netko napravio 50+ tkm sa kitom (pa cak i sa istim karikama).

master_o_fight:
koliko ti skut trosi i koliko si dao za mhr replicu?

vpucko:

--- Citat: 3alfa3 - 23 Kolovoz, 2007, 01:31:13 ---Ako se zadovolje neki uvjeti, gus bi morao trajati barem kao i serijala uz spuh koji ga ne prevrtava (S6PRO, Yasuni R, Tecnigas RS70...). To podrazumijeva dobru postelanost, prvenstveno karba, ali i stil voznje. Nikad, ali nikad ne traziti od motora max. okretaje dok se nije POTPUNO zagrijao. Nakon sto se zagrijao, to ne znaci da se moze full gasom voziti kilometre i kilometre. Mislim, moze, ali to ne ide u prilog trajnosti kita.
Ionako se (kod dobro postelanog skuta) sa 1/3 otvora gasa moze voziti brzo (mozda 15-tak % sporije nego sa full gasom), a potrosnja benge kao i cijelog motora je osjetno manja.

Isto tako, MHR Replica kit se moze postelati i kao base setup. Ne vidim zasto bi mu trajnost bila manja od base kita. Ako nista drugo, alu je cilindar i bolje odvodi toplinu, a i nikasil kojim je presvucen cilindar iznutra je jaaaaaako tvrd materijal - skoro nepoderiv.
Ovu sezonu vozim sa takvim setupom i jako sam zadovoljan (MHR Replica, Yasuni R, 19 karb na airboxu, Multivar2000 sa 6,1g rolama, kevlar remen, Delta kuplung). Vrtim kit do 10000+ okr., a vozim se sa 1/3 gasa oko 75-80 km/h pri cca. 9000 okr.

Ne cude me price da je netko napravio 50+ tkm sa kitom (pa cak i sa istim karikama).

--- Kraj citata ---

istina

al cuj svi misle da tko god stavi kaki god setup da ce ga taj tiskat max stalno, tak da ljudi uvijek kazu onu opciju u kojoj ti kit najmanje traje.....
eo gledam po sebi, ja slazem polako skut i uopce ga ne planiram tiskat stalno, ono lagano 70-80 km/h voznja, ali naravno da cu ga i tiskat za svoj gust.

i sada tako vozim sad, u zadnje vrijeme se lagano vozam, 50 km/h, isto tako i kad budem slozio skut (jbg nema se para trenutno) tak da bit ce 70 km/h lagano uzivancija.

ma nema mi do onoga kad tak vozim i onda kad me neki klinjo obidje sa 55 na sat hehehe :) i onda ga pustim malo da ode i onda samo po gasu i opet pred njeg na 50 (jbg djecije ponasanje al volim heheheheh :) et sta da kazem ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju