Općenito > Propisi

Mjerenje buke u ZG (23.04.2010.)

<< < (10/26) > >>

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 25 Travanj, 2010, 19:46:43 ---navedite primjer necega sto zvuci oko 100dB

--- Kraj citata ---

Zasto svi spominju tu brojku kad se ona NIGDJE ne spominje u zakonu i odredbama? Bitna je samo buka za koju je skuter dobio homologaciju, a ona je na plocici, naljepnici ili u katalogu stanice za teh. pregled

gokiSP:
Dakle, ako je 4road homologiran na toliko i toliko, oni ne smije napisati kaznu tj. ne krši se zakon?  :binkybaby:

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 25 Travanj, 2010, 20:46:52 ---
Zasto svi spominju tu brojku kad se ona NIGDJE ne spominje u zakonu i odredbama? Bitna je samo buka za koju je skuter dobio homologaciju, a ona je na plocici, naljepnici ili u katalogu stanice za teh. pregled

--- Kraj citata ---

pa nemam pojma, kada nigdje nista ne pise  :dontknow:

zapravo htio sam si predociti koliko je to 100db ili neka fiksna brojka nekog uredjaja, jer na plocicama najcesce pise oko 90 dB

vidjao sam na nekim uredjaima zute naljepnice sa crnim brojkama i slovima u dB

3alfa3:

--- Citat: gokiSP - 25 Travanj, 2010, 20:55:12 ---Dakle, ako je 4road homologiran na toliko i toliko, oni ne smije napisati kaznu tj. ne krši se zakon?  :binkybaby:

--- Kraj citata ---

Homologacija na spuhu ne govori koliko on ima db. Bitno je samo sto pise na skuteru, a spuhovima za sada niti ne gledaju homologaciju iako je pitanje vremena kad ce sve na vozilu morati biti homologirano.

btw, izgleda da ce vrlo brzo i auti biti zaustavljani i mjereni, a njima ce se gledati i da li su dodaci na karoseriji, ovjesu i sl. homologirani.
Mislim da ce seljo tjun sa krilima, plastikama, neonkama, rezanim federima ovjesa i sl. uskoro biti stvar proslosti

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 25 Travanj, 2010, 21:05:03 ---pa nemam pojma, kada nigdje nista ne pise  :dontknow:

zapravo htio sam si predociti koliko je to 100db ili neka fiksna brojka nekog uredjaja, jer na plocicama najcesce pise oko 90 dB

vidjao sam na nekim uredjaima zute naljepnice sa crnim brojkama i slovima u dB

--- Kraj citata ---

Mjerenje buke nije linearno pa tako nesto od 100db nije samo 10% glasnije od 90db nego vjerojatno puno vise od 100%. Recimo, glasnoca govora je prosjecno 60db, a granica bola je oko 120 db (polijetanje mlaznog aviona)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju