Hmm, pozdrav svima, evo da pokušam s novom temom, vozim Zhongyu 125 od početka (novi) kupljen 2005.g., super sam zadovoljan, 13000km, mijenjano ono klasično, remen dva puta, evo nedavno cdi-box, svjećice, ulje itd...
Uglavnom od nedavno nema servisera u mom kraju više za kineze, pa ću sam se uhvatit posla! Smatram da nije neki bauk (imam iskustva s mehanikom), radio gornju zonu na 290 TD. mercedesu :-), ispalo super, radio na celici 2.0 GT, V-stromu, TL1000 itd...uglavnom, najbnije je imati pravu informaciju..
Naime, kupio sam povoljno još jednog Zhongyu-a 125 za malog, sa cca 9500km, uglavnom, skut ima problem čudno prima gas, naime, kako i svaki, pali na zub, ili nikako (onda je neki prob), radi lipo, kad se ide vozit, cca na 55-60km/h, po njegovom satu, guši se, kao da si mu oduzeo gas, isto tako, na nogarama kad je, i daš mu ful gas, on kao zaletava se, ne može uhvatit fuul gas, ono kao da ga cimam s gasom, dam pa oduzmem, a kad je lagano dan gas cca 1/3, sve pet ...i naravno, čim se zagrije ne pali bez mrvicu gasa, la naravno opet pali na zub, samo s mrvicu gasa..
Uglavnom, probao sam sa CDI-em, bobinom drugom i nije do toga, pa reko možda je nešt oko ventila, jerbo nemam pojma kako je prijašnji vlasnik održavao skut, možda nije podešavan zazor ventila?!?
Možda netko zna šta mu je na osnovu ovih informacija, i jaako bitno mi je, ova informacija usis na 0.05mm, i ispuh jna 0.10mm, vridi za koji skut i da li je 100% točna?! Isto kao i ona prethodna (nekoliko postova prije) usis na 20 (čega), ispuh na 30 (čega),pa sljedeća iz service manuala za isti usis: .008" te ispuh: .010" (valjda inča, nemam pojma, koliko bi to bilo u milimetrima?) i za šta su prethodni podatci i da li su 100% točne, baš za Zhongyu 125ccm??
Hvala Vam svima unaprid
LP, Zlatko
P.S.
Bilo bi super kad bi se imalo voje za objasnit kako, tj šta triba napravit prije samog štelanja zazora ventila?