Tehnički kutak > Garaža
CPI Hussar
ul71m0:
E ovako, kad sam stavio kais i rolnice ostavili smo tri one koje su bile unutra a tri smo stavili 3.5g cisto radi probe i tako na kraju i ostade! Kada sam dosao u posed vagice i izmerio one koje su bile unutra su 5g tako da je razlika u rolnicama bila 1.5g sto je i "dovelo" do posledica, pukla mi je ona zvezdica koja ide posle ventilatora na ventilator variomata! Uzeo sam novu i stavio ali sam primetio da mi se onaj sajbnica koja ide posle bolcne varia jako deformisala valjda od pokusaja zatezanja sa onom slomljenom zvezdom (kada sam utvrdio da je pukla nisam odmah imao novu da stavim pa sam vratio tu koja je pukla iz 2 dela). Motor se bolje ponasa sa ovim rolnicama znaci 6x3.5 ne znam ni zashto sam samo vozio onako...
Imam od tada vise problema:
1. Krajnja brzina je opala sa 65 na 55 sto je verujem zbog te sajbnice jer mi ventilator ima malo lufta nije pritisnut kako treba...
2. Kada usporavam na nekoj brzini od ~20km/h cuje se neko zveckanje kao da kamencic imam u dekli, ja mislim da su rolnice al nisam siguran!
3. Ovo cu pokusati da objasnim kako ja to dozivljavam, naime imam osecaj da je neshto u disbalansu, da neka osovina ima ekscentar, primecujem to tako sto se na odredjeni broj obrtaja to ponavlja znaci ja mislim na svakih 500 obrtaja neshto je u debalansu, i naravno ponavlja se ucstalije kako ja dodajem gas, i dobija na intensiztetu sve jace i jace se oseca... Mislim da ovo nema veze sa ovim desavanjima na variomatu i mislim da ima veze sa primarom/sekundarom ili lezajevima na njima.
4. Gde u BG da nadjem sajbnicu bio sam u par prodavnica metalurgije i nisam nasao...?
ul71m0:
1 2 3 i 4 je sredjeno naime bio je problem u ventilatoru variatora nije dobro bio pricvrscen pa je stradao i vrteo se ekscentricno spalio rolnice i urnisao kais :angry7:
Sada su rolnice 4g i stari onaj 788 17 kais i motor mi bolje ubrzava al staje na 60kmh uzeo sam od ortaka Koso obrtaljku i nakacio i pokazala mi je 11200rpm, kako te obrtaje da iskoristim najbolje, i cudno mi sto se toliko vrti a nije kitovan...
pralas:
stavio si prelagane rolice,zato toliko i vrti a ne ide dobro...probaj sa tezim :icon_thumright:
ul71m0:
Hmm pa bile su 3.5 i duzi i siri kais pa je to bilo taman, a za ovaj remen izgleda moraju malo teze, nista probacu stari remen nije nista losiji od ovoga koji jeste sada...
ul71m0:
Stavio nove rolnice 4gr, kais je onaj stari zveckanje reseno, stavio zute mallosi federe kvcila centralna serijska i kada upalim motor krece ok malo cimne i povuce normalno, ali zato svaki sledeci put kada stanem i kada krecem jaaaaaaaaaaako slabo ubrzava kao da krecem u kolima petom brzinom, kada dodje do nekih 30kmh onda vuce ok al do toga se jako vuce, sta se to dogadja?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju