Vozim yamahu, prešo prvih 3200 km u mj dana pa da podjelim iskustva s vama.
Ovim postom želim napravit drag race usporedbu serijskih skutera 250 ccm a moja iskustva su sljedeća:
x-max vs beverly 250- yamaha ga kolje za "kilometar"
x-max vs scarabeo 250- isto je yamaha brža al manje neg od beverly-a
x-max vs GILERA NEXUS 250- nebi vjerovali al yamaha je za nijansu brža, odnosno do nekih 60 su isti a nakon toga yamaha polako odlazi.......... Toliko o Gileri i njezinoj "eksplozivnosti". Trko sam se sa 4 razne i sve sam ih ostavio. Ovo sve ne pišem iz neke pakosti ili propagande nego želim ljude upozorit da ne vjeruju u sve što pročitaju, tj da gilera ni u kojem slučaju nije najbrža u klasi. Još čekam da sretnem negdje GP-1 250 jer nisam imo prilike probat al mislim da je on jedini od navedenih koji bi trebao biti brži. Ovo sve govorim jer prije neg sam kupovo x-maxa pročitao sam sve moguće testove svih živih skutera i ono što sam pročitao je blago rečeno bilo bull shit. Gledajući brojike na papiru, x-max bi trebao biti među sporijima što u je u praksi totalno kontra. Npr beverly je petnaestak kg lakši i ima 2 ks više i svako bi očekivo da me pojede...ali iznenađujuće je spor. Kad sam ja na 135 on je doslovno 300 metara iza mene... Za gileru su svi govorili da je brza a kad tamo sporija od mene.
Čisto da za kraj napišem anegdotu koju sam proživio prije nekih 3 tj. Stane se runner 200 vxr pored mene, čujem ima auspuh i ostalo i mislim si ovo će bit lako a kad tamo frajer me na ZADNJEM napro ko budalu do nekih 70 nakon čega sam ga napokon stigo ( što radi auspuh i multivar....).
Ne želim nikoga uvrijedit a ko ne vjeruje u muje navode nek mi se obrati pa ćemo 1vs1 ali samo serijale....