Tehnički kutak > Tuning skutera

pomoc oko zmigavaca

<< < (5/9) > >>

mrcina:
pa to mu non stop tupim da žarulja nema veze sa treptanjem,svjetljenjem,neblinkanjem a on meni tupi 5ili10w.

ovako uzmi žarulje za auto a da ti stanu u migavac i probaj pokrenuti žmigavac ako neče  mijenjaj rele i ne gnjavi ljude glupostima jer po stoti put ti kažem

ŽARULJE 5 WATA MANJE STRUJE TROŠE OD ŽARULJI 10 WATA  I JEDNE I DRUGE NEMAJU UTJECAJA U RADU ŽMIGAVACA
ŽARULJE OD AUTA PAŠU SKUTERIMA KOJI IMAJU 12VOLTI NAPON SAMO MORAŠ PAZITI NA GRLO ŽARULJE .

roby44:
smiri se mrcina, sve je uredu.  :laughing7:

ima veze, relej je samo prekidac, a elektronika regulira ono prekidanje. elektronika se napaja iz istog strujnog kruga. znaci da zarulja propusta određen napon u elektroniku u kojoj je kondenzator po nekoj logici, kad se kond. napuni onda obavi onaj prekid.
s drugom zaruljom si poremetio to punjenje i sad zmigavac radi sporije ili brze, u krajnjem slucaju stalno svijetli.
ali jednostavno se moze provjerit, vratis zarulju koja je bila  i sve 5.

Damir 2T:
jedino logicno objasnjenje kaj se mene tice je da je mrtav automat za zmigavce (nejde više tik-tak nego je zasteko na tiiiikkkk!!!).Najbolje ces znat kaj je ak na njega ustekas stare zmigavce original i ak ti se isto desava znaci automat je prdnuo na rosu(relej) a ako je sve u redu zna se problem je žarulja,  :hello:  jednostavno

Damir 2T:

--- Citat: roby44 - 20 Kolovoz, 2007, 14:56:21 ---smiri se mrcina, sve je uredu.  :laughing7:

ima veze, relej je samo prekidac, a elektronika regulira ono prekidanje. elektronika se napaja iz istog strujnog kruga. znaci da zarulja propusta određen napon u elektroniku u kojoj je kondenzator po nekoj logici, kad se kond. napuni onda obavi onaj prekid.
s drugom zaruljom si poremetio to punjenje i sad zmigavac radi sporije ili brze, u krajnjem slucaju stalno svijetli.
ali jednostavno se moze provjerit, vratis zarulju koja je bila  i sve 5.

--- Kraj citata ---

:icon_thumright:  :icon_thumright:  :icon_thumright:  :headbang:  :headbang:  :headbang:  :headbang:

BunnyRabbit:
Mrcina ne pametuj čovjeku kao da si najpametniji na svijetu. Lijepo je pitao jer nezna i nije ga sram priznati. Kao prvo postoji više vrsta releja pa tako za paljenje skuta je običan relej koji drži dok ti je stisnuta tipka za paljenje, a za žmigavce je relej koji u sebi ima astabil koji ga pali i gasi. On je podešen po nekim parametrima koji kad se promjene utječu i na njegov rad. U ovom slučaju to je snaga žaruljica, odnosno njihov otpor što nadalje utječe na cijeli krug. To znači da rad releja ovisi o žaruljicama koje su na njega spojene. Tako su npr na starijim autima žmigavci počeli brže raditi ako bi jedna žaruljica pregorila - jer parametri kruga više nisu bili isti.
Moguće rješenje ja da se malo igraš sa proračunima i izračunaš koliki bi otpor trebao staviti u krug sa žaruljicama (Ohmov zakon i dr.) ili da probaš nabaviti žaruljice iste snage.
A da se mrcina ne mora javljati sa komentarima da se i ja pravim pametan priznajem da sam u ovo šta sam napisao siguran 98%.  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju