Tehnički kutak > Tuning skutera
par pitanja za gileru runner kit
ivanm:
Meni je jednom puko kavez i nikad vise. Samo je tresnulo i gotovo. Dobar primjer lezaja je minarelli gdje serijski idu poliamid. Znam blokove koji idu 40tkm i sve 5.
metrakit:
--- Citat: ivanm - 20 Travanj, 2010, 13:53:06 ---Jesu tisi a i vece su kuglice pa je lezaj cijeli jaci. Razlika u cijeni je mizerna. Kod karba je pravilo cim veci za odredjeni set up. 19mm je zakon za base i lako se stela.
--- Kraj citata ---
daj nemoj bit smjesan.kak moze plastika bit jaca od celika.da je tako polijamidne lezajeve bi ugradjivali kod tvornicke ugradnje....
19 je zakon za base....hahahaha....vidi se da se bas i ne kuzis previse tuning.....za base je zakon 17.5 fergazer i to onaj phbn iz malossi ili polini pakiranja koji je po setupu predvidjen za base kit....a s njim uz pravilno postelan prijenos mozes izvuc maximalu iz kita uz potrosnju od oko 3.5-4l
metrakit:
--- Citat: J.U.R.C.A - 20 Travanj, 2010, 13:59:05 ---poliamid ako se raspadne cilindar ga "prozvace" i nema trajnih posljedica!
kuglica je gotovo nemoguce da ispadne iz lezista osim ako nema aksijalnih sila na lezaj!
--- Kraj citata ---
a cuj.na 10000 okretaja se svasta moze dogodit pa tako mozda i pokoja aksijalna sila ;)
ivanm:
Smiri ton jer si spreman na bann. Siris dezinformacije unatoc reakciji 2 moderatora. Resetka nije glavni dio lezaja, ona samo drzi distancu kuglicama koje su uz kosuljice najoptereceniji dijelovi.
J.U.R.C.A:
--- Citat: metrakit - 20 Travanj, 2010, 14:09:00 ---a cuj.na 10000 okretaja se svasta moze dogodit pa tako mozda i pokoja aksijalna sila ;)
--- Kraj citata ---
u fizickom smislu lezaja nema sanse ako je upresan kako treba do kraja u blok i radilica ako je do kraja sjela!
uglavnom ja cu i dalje kad god je to moguce kod 2t gdje "fali" podmazivanja ugradivati lezajeve sa poliamidnim kavezom a ti ugraduj sebi sto god hoces
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju