Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Variomat s lancanim prijenosom
grbi128:
a nez...koliko sam ja shvatio,lancani prijenos ima bolju iskoristivost od variomatskog...
--- Citat: ToNYGP1Racing - 03 Travanj, 2010, 20:54:08 ---Naspram masine na brzine. Primjer..
Frend s nexusom 125 pere hyusonga 125 i to dobro.. ::) A imaju isto konja.. Cak je i nexusu tezi ;D
Sve je to zbog prijenosa. Nema mjenjanja brzina... :laughing7:
--- Kraj citata ---
isto tako serijski npr. runner pere serijsku lunu.......nije to isto(jes da nema razlike u prijenosu,ali kontas...)
luna500rr:
--- Citat: grbi128 - 04 Travanj, 2010, 00:16:35 ---a nez...koliko sam ja shvatio,lancani prijenos ima bolju iskoristivost od variomatskog...
isto tako serijski npr. runner pere serijsku lunu.......nije to isto(jes da nema razlike u prijenosu,ali kontas...)
--- Kraj citata ---
nema to veze jedno s drugim i krivo si svatio...
Variomatski prjenos ako je ustelan drzi okretaje kroz ubrzanje u blizini ili na idealnoj poziciji gdje motor ima najvise snage ili momenta, tako da cjelo vrjeme kroz ubrzanje motor djeluje na najvecoj snagi ili momentu (ili oboje odjednom kod 2t motora s rezom), dok kod motora s manualnim mjenjacom motor ni pri najpreciznijem mjenjanju brzina nece biti tako stalno u optimalnim okretajima, te zato npr minarelli s rezom ima mozda par ks i ubrzava bolje od vespe 200ccm 2t
ivanm:
od vespe mjenjač je stvarno spor... te sajlice...
Mr J:
Na variomatskom prijenosu su veci gubitci snage, isto tako manja snaga se moze prenijeti nego sa zupcanicima...
Variomatski prijenos ima prednost sto sve sam odradi (nema prebacivanja brzina (prijenosnog omjera) Continuously variable transmission)...
i ovo sto je grbi rekao drzi vodu i stoga se ugradjuje elektronika kako bi okretaji ostali u odgovarajucem podrucju.
Uglavnom, kod prijenosa veceg momenta zupcanici imaju veliku prednost :)
Infernus:
--- Citat: luna500rr - 03 Travanj, 2010, 20:30:39 ---daje 20-30% bolju iskoristivost masine
--- Kraj citata ---
Mislio sam na razliku izmedju snage na radilici i snage na kotacu, ne na razliku izmedju CVT-a i manualnog mjenjaca.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju