Tehnički kutak > Tuning skutera

piaggio x9 180

<< < (9/20) > >>

mate123:
I je kraj sica,nisam spajao žicu sa njega na prekidač kraj volana jer na njemu nema struje,dakle ima struje na kabelu koji dolazi sa baterije,ali nema na svim trima drugima(druga crvena sta ide na elektropokretac,ova sta ide na diodu pa prekidac 41,i ona treca) i sad što je razlog tome kvar releja ili nesto drugo da kupujem novi ili što?????????????????,dakle struja dolazi u relej sa baterije ali ne izlazi iz njega.

mrcina:
stani na loptu.
tajm aut.
ovako zamjeni osigurač daj kontakt ali skini konektor sa prekidača. uzmi ispitivač i provjeri dali na jednoj žici ima struje.
trebalo bi biti jer taj starter je samo tipkalo koje proslijedi struju prema releju.

uredu je da na releju samo jedna žica ima struju jer kad stisneš starter onda ti jedna tanka žica dobi struju uključi relej koji spoji one dvije crvene žice jednu koja ima struju i onu koja vodi struju prema elektropokretaču.

dakle rezime.

1.otpoji konektor sa startera
2.promijeni osigurač i daj samo kontakt da ti se upale svjetla
3.provijeri dali jedna žica sa konektora startera ima struju
4.otpoji žicu sa releja onu koja neide na diodu.
5.kratko spoji plus na konektoru startera tj žicu sa strujom i konektor na releju sa kojeg si skinuo žicu.
6.ako radi riješili smo problem.

mrcina:
nismo
7. napravi svoj kabl od startera prema releju da zamijeniš orginal

mate123:
Zašto misliš da trebam promjeniti osigurač ako nije pregoren?,evo što sam ja napravio(nabavio sam novi relej od prijatelja sa njegovog skutera) spojio sve kabele na novi relej dao kontakt na ključ,stisnuo štipu na volanu(kočnicu) i stisnuo starter(dugme za paljenje motora) i na žici koja dolazi sa startera na relej nema struje,šta misliš? ili da probam točnim tvojim redosljedom?,ne razumije te baš ovo pod broj 5 daj objasni malo detaljnije molim te

mrcina:
ako ti pregara osigurač kad stisneš starter onda ti je osigurač pregoren ili si ga več zamijenio.
ako si ga zamijenio i stisnuo starter te struje nema na releju negdje je kabl u prekidu.
sori da te pitam jeli kabl koji neide na diodu iste boje kao kabl na kontaktima startera.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju