Tehnički kutak > Tuning skutera
piaggio x9 180
mate123:
Evo problem,dakle nema struje u žici koja se spaja na dugme za paljenje skutera,kad se da kontakt pregori prvi desni osigurac ispod volana,sa tim da skuter čas pali čas ne pali,hvala.
mrcina:
negdje ti je kratki spoj.
pregledaj tu žicu i kad nađeš izoliraj taj dio i promijeni osigurač.
raditz če ti opet ok.
mate123:
da to sam i ja pretpostavio samo ne znam dokle ide žica je su zamotane sa izoliram trakom(ne znam gdje završava),a i skuter se cas pali cas ne pali.
mrcina:
ovako- gledaj koje je boje žica i prati bužir-izolir traku pa kad vidiš da se nešto odvaja provijeri boju žice koja odlazi od izolir trake.
kad pronađeš kuda ide ta žica a ja mislim da ide na bravicu uzmi drugu žicu te ju spoji na kontakte žice koja nema struje tj. koja te jebe.
ako ti neče iskakati osigurač sa novom žicom onda tu istu obuci u plastiku napravi kontakte za prekidač na guvernalu, tamo gdje žica završava možda na bravici a možda negdje drugdje odreži žicu na kojih 5 cm da napraviš kontakte ako je ista lemljena na bravicu, ako nije ako ima kontakte onda na novu žicu napraviš kontakt za spajanje i to je to.
nezaboravi prije izrade žice navuči plastiku koja če ti izolirati kontakte radi vlage i kiše.
ima posla jer buš možda morao skidati prednje plastike kod farova radi te žice ali malo muke a poslije ako to riješiš puno zabave.
bok
mrcina:
nego mate daj popuni profil da ne nagađam odakle si. ako si iz zagreba morti ti pomognem riješiti problem a ako nisi onda ovako putem foruma što zahtijeva da sam non stop kod kompa što mi teško pada za lijepog vremena.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju