Tehnički kutak > Napravi sam

Računanje potrebne težine rolica

<< < (17/22) > >>

3alfa3:

--- Citat: SRAD - 01 Studeni, 2010, 13:33:55 ---Svaka čast na trudu ali u praksi ta teorija nije potpuno točna, zanemario si puno faktora.

Evo ti jedan zadatak, ako se SP 180 prilikom maksimalne brzine vrti na npr. 8200 rpm sa standardnim utezima od 15.5 g koliko okretaja bi trebao imati pri maksimalnoj brzini sa 7 g i sa istim setupom ?

--- Kraj citata ---

Mogu ja?  ;D

AKo mu je prijenos bio do kraja u krajnjoj brzini, onda bi i sa 7g okretaji trebali biti isti (pod uvjetom da izgura remen do kraja) kao i krajnja brzina

SlowRider:
a ako ne izgura remen do kraja zbog prelaganih rolica, onda ce imati manju krajnju brzinu i vise okretaja.

SRAD:
Sa 7 grama okretaji ne mogu biti isti ali krajnja na standardnom SP-u bi bila malo manja, ali pitanje i dalje ostaje na kojim okretajima bi se odvijala ta maksimalna brzina ;D

Po onim forumulama na prethodnim stranicama to bi trebalo biti debelo iznad 12 000 što je nemoguće baš zbog svih drugih faktora koji su uključeni ;)

Guje:

--- Citat: Infernus - 18 Ožujak, 2010, 21:35:26 ---Ta formula bi mozda funkcionirala kad mi masina imala jednaku snagu na svim okretajima...  ;D

--- Kraj citata ---
Ne razumijes.
Ovo je najvjerovatnije tacno.
Znaci nije ista snaga u svih skutera, to je tacno.
Ali racunas npr. s 6 grama rolnicama na koliko vrti odredjen skuter, i onda primjenis tu formulu.

dusVu:
s tom formulom mozes odprilike saznat koja ti gramaza treba jer kad bi uzimo doslovno ako npr skuter sa 5 grama rolicama se vrti na 10 000 max ja mu stavim rolice 0.5 grama i on se vrti na 100 000 okretaja? sad cu ja na baotianu skinit variomat pa ce se vrtit bezbroj okretaja  :jerk: :jerk:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju