Ostalo > Motocikli

Moji motori

<< < (111/419) > >>

doritos:

--- Citat: 3alfa3 - 21 Rujan, 2011, 20:56:12 ---
Tam cu samo zicat ulje od bundeve ili maslina koje ce ic u salatu  ;D

--- Kraj citata ---

fala frende fala  :angry7:

DeLUX:
ništa morat ću onda zvat gazdu ciaka da sredi nešto prek veze

3alfa3:
Danas 9. put odvozio ove sezone jadransku magistralu i potrosio zadnju gumu. Ostalo jos 0,5mm profila. Izdrzala je 8000km sto je 33% vise nego inace (6000km), ali to je zato jer sam s njom odvozio barem pola kilometraze na djirevima po moru gdje su sami zavoji pa se nije trosila po sredini kao prijasnja guma. SAd kad stavim novu otraga (imam je vec par mjeseci i ceka svoj red) bit ce jesenska i zimska sezona i bojim se da ce trajat krace od ove jer ne mislim bas kroz Liku po zimi da bi doso do mora s motorom  ;D

A cini mi se da sam skuzio zasto se na kracim relacijama jace trosi guma iako bi covjek reko da bi se trebala na duljima jace trosit jer je dulej vremena zagrijana (pa samim time meksa). Fora je u tome da nezagrijana guma jace proklizava (jer ima manje gripa od zagrijane )i zato se trosi jace od zagrijane. Mozda se varam, al tak je to moj mozak skombinirao

DeLUX:
hmm nebi baš reko da se na kratke relacije više troši.. pogledaj samo vožnju po stazi (ja to tako gledam), dok je guma hladna je tvrda i ti otvoriš gas i niš drugo se ne desi nego guma jednostavno otkliže i ne vide se baš tragovi trošenja od tog otvaranja gasa, a ako je guma vruća kad okreneš gas pošto je ona vruća i mekana komadi samo lete na sve strane i guma dobije "bore"  :dontknow:

3alfa3:

--- Citat: DeLUX - 27 Rujan, 2011, 01:07:30 ---hmm nebi baš reko da se na kratke relacije više troši.. pogledaj samo vožnju po stazi (ja to tako gledam), dok je guma hladna je tvrda i ti otvoriš gas i niš drugo se ne desi nego guma jednostavno otkliže i ne vide se baš tragovi trošenja od tog otvaranja gasa, a ako je guma vruća kad okreneš gas pošto je ona vruća i mekana komadi samo lete na sve strane i guma dobije "bore"  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Pricam o "normalnoj", cestovnoj upotrebi gume. Normalno da ce staza pojest set guma dnevno (pa i vise).

btw, probaj provozat 20tak km sa prepumpanom gumom po stazi pa vidi da li si je potrosio vise nego da je ispravan tlak... A pravilo je da sto je veci tlak, potrosnja gume je manja (za cestovnu upotrebu). To se zove cold tearing gjde dolazi do proklizavanja zbog nezagrijanosti gume (ne moze postic radnu temperaturu jer je prenapumpana) i zbog proklizavanja dolazi do rapidnog zagrijavanja samo gaznog sloja i pocne se trgat. Postoji i raspadanje gume zbog premalog tlaka uslijed prezagrijanosti gume

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju