Ostalo > Motocikli

Moji motori

<< < (49/419) > >>

salej600:
Super cijena. Dot nema veze. Svejedno se to brzo mijenja, pa starost nema velike veze

3alfa3:

--- Citat: salej600 - 30 Rujan, 2010, 16:49:26 ---Super cijena. Dot nema veze. Svejedno se to brzo mijenja, pa starost nema velike veze

--- Kraj citata ---

Je, zadovoljan sam cijenom, a u vezi troskova i prijedjenih kilometara, procitaj sto sam napisao na Motori.hr pa komentiraj ako zelis...

Serijske su pri kraju. Zapravo, prednja ima jos profila, ali zadnja (i to aftermarket Qualifier jer sam serijsku probusio) je nakon 5700 na markerima potrosenosti po sredini. Obzirom na taj tip trosenja (ne vozim "na noz" - chicken stripes su otraga barem 7-8mm), zakljucio sam da bi mi najvise odgovarale Michelin Pilot Road 2. Gledao sam cijene u SLO (Lasic) i jedno vrijeme cak vrtio u glavi varijantu naprijed Pilot Power, a otraga Pilot Road 2. Ali nakon malo racunanja, odlucio sam na set Pilot Powera. Ovo je moja racunica:

(sve cijene netto)
PR2 kostaju 1500kn + montaza u ZG cca. 100kn (sam skinem kotace).
PP kostaju 1160kn + montaza u ZG cca. 100kn.
Kad se zadnja potrosi, kupim novu PP koja u SLO kosta 660kn + montaza 50kn.

Dakle, jedna prednja i 2 zadnje PP sa montazama me kostaju nesto ispod 2000kn, a PR2 set sa montazom 1600kn. Vjerujem da tih 400 kuna razlike opravdava bolje drzanje ceste koje ocekujem dok je prijedjena kilometraza slicna.

Vjerojatno u racunici ne stima to sto prednja PR2 traje dosta dulje od zadnje, ali vjerujem da bi je nakon 1,5-2 godine koliko ocekujem da bi trajala nju mijenjao prije nego dodje do stanja potrosenosti do markera jer bi vjerojatno do onda i ponesto izgubila svojstva tako da taj dio price nije bitan

salej600:
Sve zavisi koliko i kako se voziš.
Prednja se uglavnom isto kao i zadnja mijenja na oko 10000km. Može naravno i ranije dok još dobro izgledaju, pa ih kao polovne još i dobro prodaš. Dodaš malo para i u biti gotovo stalno se voziš na novima.
Kod prednje se ne gleda  dubina šare. Ipak su naprijed 2 diska i dolazi do velikog naprezanja kod kočenja, jer na  motorima se zadnja kočnica uopće ne koristi. Tj. vrlo rijetko. Pri nalijeganju u zavoj prednja nesmije popustiti. Zadnja ako i popusti uvijek se može malo korigirati, a kod prednje vrlo teško, pretežno nikako. Tu je uvijek problem. Pretežno svi stave zadnju novu, a za prednju kažu da je još dobra.
Odabir guma ti je super. I ja sam uvijek za Michelin, jer su mi se ipak pokazale najbolje.

Naravno, pričamo o motoristima koji drže do motora i koji imaju para za održavanje.
Ima i onih koji s prvim gumama prođu i po 35000 i više. O tome ne želim komentirati.

gokiSP:
Meni su ove bile odlične. Kod naglog kočenja doslovno su se kidale  :icon_biggrin:

te-te-ac:

--- Citat: 3alfa3 - 30 Rujan, 2010, 16:10:45 ---Upravo se vratio iz SLO

--- Kraj citata ---

da cujemo dozivljaje s granice  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju