Ostalo > Motocikli
Moji motori
JogFromYamaha:
Aprilia RST Futura R
stara ljubav
Ima i originalnu prtljagu, ali dana se beba kupala pa to nije trebalo
3alfa3:
Kiša, dosada, trebalo je ubit vrijeme.....
Nakon 33.500km, zamijenio sam lanac i lancanike. JT lancanici serijskih broja zubi (prednji gumiran kao i OEM), DID ZVM-X 525 kromirani (jer zlatni svi voze ;D ), steta sto crni nije bio dostupan kada sam kupovao, iako, bitno je skuplji koliko sad vidim pa ga mozda i nebi kupio. DID KM500R alat za zakivanje.
Sve proslo bezbolno i savrseno, jaki zracni pistolj je rijesio maticu prednjeg lancanika u djelicu sekunde, DID alat za zakivanje se pokazao savrsenim jer se s njim ne moze pretjerat: zaustavi se sam na vrijeme i osjeti se da stane i da se neda vise zatezat. Nisam mu vjerovao jer mi je ovo prvo koristenje tog alata pa sam par puta mjerio sublerom kako napredujem. Pokazalo se da je taman mjera kad on stane i neda vise zatezat, kako upresavanje plocice master linka, tako i zakivanje pinova na propisanu sirinu. Slijedeci put ce biti jos jednostavnije jer cu samo stezat dok ne osjetim da vise ne ide.
Stari lanac nisam silovao DID alatom da ga raskujem nego sam ga zdravoseljacki prepilio fleksericom.
JogFromYamaha:
--- Citat: ---Stari lanac nisam silovao DID alatom da ga raskujem nego sam ga zdravoseljacki prepilio fleksericom
--- Kraj citata ---
muskarcina :icon_tongue:
Super izgleda taj lanac :icon_thumright:
3alfa3:
--- Citat: JogFromYamaha - 11 Listopad, 2021, 11:40:39 ---
--- Citat: ---Stari lanac nisam silovao DID alatom da ga raskujem nego sam ga zdravoseljacki prepilio fleksericom
--- Kraj citata ---
muskarcina :icon_tongue:
--- Kraj citata ---
:toothy12:
Ma ljudi se pate sa raskivanjem, trgaju alate.... cemu? sajba 1mm i gotovo u 10 sekundi ;D
JogFromYamaha:
Od tebe sam pa bas ocekivao preciznost i pedantnost.
Sa pincetom mirometrom, kilokljucem i ciscenje stapicima za usi.
A ti ko terminator sa fleksom i batom. ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju