Ostalo > Motocikli
Moji motori
3alfa3:
--- Citat: Corector - 24 Rujan, 2021, 08:59:32 ---Razumijem kompromis. Tempo koji drze dobre gume, umije da "razvali" covjeka.
--- Kraj citata ---
Evo da navedem kako se meni one ponasaju, za moj spektar voznji:
traju jako dugo, 11000km i ovaj i prijasnji set (na Z750 su iz nekog razloga uvijek trajale izmedju 6500-8500km)
po hladnijem su sasvim OK, u rangu ST guma
Prednja je relativno agresivnog profila i motor djeluje laksi i prebacivanje je "ko na biciklu"
Rade na standardnom tlaku od 2.5F i 2.9R (na hladno) i za sporu i za brzu voznju na cesti, spustanjem tlaka zadnje se ne dobiva puno
koliko god zadnja generacija sport guma nudi vise gripa, nisu ove puno ispod, negdje u rangu "najgripavijih"" ST guma, vjerojatno i bolje i zadrzavaju taj grip sve do zadnjih 1/4 vijeka kad se osjeti na zadnjoj da to vise nije to, ali tako je na vecini guma, ako ne i svima.
Sada vidim da kostaju 1270kn sto je niti 250kn manje od Metzeler M7RR koje su u svim pogledima bolje gume, ali ove sam kupio dok su jos bile 1100kn. Kad uracunam montazu od 100kn, ispada da za 1200kn dobijem 11.000km od seta sto je fenomenalno.
Mozda najbitnije: znam ih u dusu, necu pretjerat ako kazem da sam ih preko 20 setova odvozio u zivotu. Nikad me nisu neugodno iznenadile da bi adrenalin lupio i bio sretan sto sam prezivio ;D . Maltretiranje na jadranskoj magistrali su uvijek dobro odradile osim jedan set istih, ali 2CT gdje je sami meksi rub zadnje bio pregrijan i znao je pustat gdje ove ne pustaju, a isto je bila na tlaku 2.9 na hladno.
TC se pali samo ako bas inzistiram i to u nizim brzinama, serijski Dunlop je znao na ravnom i u 4. brzini proklizat na full gasu i TC se palit, na ovima to nisam dozivio ni u 3. brzini na istim mjestima na full davanje gasa osim kad bi bile pri kraju.
--- Citat: Corector - 24 Rujan, 2021, 08:59:32 ---Dobro su ti diskovi uscuvani!
--- Kraj citata ---
Da, diskovi se super drze iako su 2 seta plocica potresenih na njima. Na 15000km su bile potrosene OEM plocice (sintered), sada na 32.000km su i ove EBC sintered na samom kraju (ostalo je 1.5mm, mijenjam na 1mm). Nisam im mjerio potrosnju, ali pod prstom i noktom se ni najmanje ne nazire rub na dijelu gdje plocice ne diraju diskove (na vrhovima diskova).
ljubo46:
E meni se cini da su zamjenske disk plocice dosta tanje od novih originalnih? Jesi primjetio ista?
3alfa3:
--- Citat: ljubo46 - 24 Rujan, 2021, 10:36:12 ---E meni se cini da su zamjenske disk plocice dosta tanje od novih originalnih? Jesi primjetio ista?
--- Kraj citata ---
Da, nove OEM su 4mm, EBC HH su za moj motor 3.6mm (imam 3 seta za prednji kotac, sve su iste).
Btw, lijepi dan danas, otiso na kavu u Zagorje, pocistio zadnju gumu, smatram ih razradjenima :icon_biggrin:
JogFromYamaha:
eo i ja obukao nove cipelice mopedu ;D
silver tassie lyrics
mic:
Jog - Koji je to motor na slici?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju