Ostalo > Motocikli
Tomos DM-GP iz 1980-te, Verzija 4
Sauron:
--- Citat: fatal1ty - 17 Ožujak, 2010, 17:26:48 ---šta se čudite ko puran glisti...danas je moguće zbog napredka tehnologije i bolje rezultate postić od toga,ali čemu...kakve koristi od takvog motora,jedino da se vozi neko prvenstvo jer trajnost je sigurno minimalna....ali danas opet di se tak nešta vozi... ::)
--- Kraj citata ---
a dobro lol pa jbt za 80. godine motor od 50cc sa toliko ks,to je ko danas recimo bzveze kažem da naprave rs 125 sa 50ks :icon_thumright: to je bilo čudo onda za ta vremena...
ali šta nisu to malo krivi podatci :icon_scratch:
taj motor je imao 18ks pri 13-14.000 okretaja i na grobniku izmjerena brzina od 204km/h a prosječna mu je bila oko 180km/h...
vidio sam ja u njegovom kombiu u Matuljima stoje neki takvi tomosi kao za trke,on starudija smješni lik ;D
a nije ni čudo da su išli ti motori,oni po 30kg i još vozači po 55kg... :laughing7:
fatal1ty:
uozbilji se,ovo je fakin 50ccm...uostalom rsw 125 ima prek 50ks tak da ono...a da nepričamo o rsw250
i nije to bilo ništa veliko čudo,barem što se snage tiče,čudo je bilo šta se to nie razletilo u tri krasne :laughing3: . Dobro je to složeno nema šta,ali se toj snazi ja najmanje čudim.
runner_sp180:
a da to nije preslabo podmazivanje ?
zvons7:
Očito nije, kad vidiš kako motor ide :toothy12:
endi:
tomos je zakon. :headbang: :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju