Tehnički kutak > Tehnička pitanja
VXR PROBLEM.........POMOĆ......
kristijanSR70:
lud sam više trebam pomoć.... molim da pročitate do kraja !!
problem se javlja:::: dok se vozim sve je ok sve super i onda recimo stanem na raskrizju i krecem, motor se kao zagusi,kao da se hoće ugasit i to traje recimo 1 sekundu i onda krene i dalje je sve ok........da napomenem da se ovo ne desava svaki put nekad normalno krene nekad ovako zaguši....
na skuteru je sve serijski, samo su bijele oprugice stavite...probo sam sa dvije svjecice NGK CR9EB i DENSO U24ESR-NB s tim da sam zazor stavljo na 0,6.......i opet bilo koja od te dvi svjecice isti problem se javlja...nova membrana je na karbu, stvarno neznam sta bi bilo..........
??? ??? ??? ???
kristijanSR70:
ja ne mogu vjerovat da niko nije imo slični problem
Giz:
Zvuči mi kao zalijevanje na malom otvoru gasa?
Smeče nekakvo može? Problem sa čokom, ler dizna?
kristijanSR70:
stvarno neznamm karb nije nista diran, čok dobro radi, dizne nisu dirane,nova membrana unutra, skuter super radi ali nekad kad treba krenut jednostavno dam gas on kao da se zaguši i onda krene i dalje sve ok..
Giz:
To što karb nije diran ne znači da je ispravan. Ako te hebe troksanje pri kretanju, vjerovatno smjesa.
Opet, može biti falš zrak negdje? Problem je što si dao premalo tehničkih informacija. Ovo što si ti napisao, može biti tonu stvari.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju