LS MOTO Rijeka - Yamaha EF1000 (agregat)
Lani mi je krepao regulator gasa na agregatu Yamaha EF1000. Odnosono ja sam ga razdmao svojom krivnjom. Nepravilno je radio agregat, da struju, pa se skoro ugusi, pa stalno tako. Da bi skuzio da je vijak za smjesu bio skroz zavrnut na karbu. Al tek nakon sta sam iso dirat regulator gasa
Dao sam ga u Yamahin ovlasteni servis, u Rijeci, LS Moto.
Nakon tjedan dana,odem ja u servis po njega (nebi me zvali na telefon). Agregat gotov, 200 i nes sitno kuna...
Dodjem doma, agregat radi u fulu, tuce 440V i 65Hz. Popizdim, vratim ga nazad, covjek govori da je neka zicica bila odlemljena, i da je to zalemio. Pojma nemam, koja zica, sve je sa zicama bilo ok.
Dobro, uzet ce ga oni opet, sad ga je uzeo serviser o imenu Sanjin ili slicno, naso sam tu na forumu da je ok seviser. Ajde mislim si, bit ce nesto.
To je bilo 31.5.2011, pise mi na racunu. Dalje prica tece tako, da su se djelovi cekali, da ga je morao otvorit, da vidi sta je itd...Uglavnom agregat sam podignuo jucer. 5.4.2012.! Znaci 10 mjeseci je bio na servisu.
I on se ispricava, i govori kao je to promjenio, i da mi je filter goriva stavio jer da je malo korodiran rezervar, pa da mi ne stropa karb...
Uzme mi za djelove 490kn (to je sa popustom 30%) i za ruke 100kn, kao cisto da se pokriju. I dam ja 600kn, jos mu pustim 10 za kavu.
Da bi dosao doma, iso mjerit struju, 180V. Regulator, ne samo da ne radi, nego koliko ja vidim agregat nikad nisu ni otvorili, sad cu ga sam otvorit i vidjet, po brtvama, dal su otvarali, pa bit siguran.
Za preko 800kn, u 11 mjeseci, sam dobio, filter goriva (jedino tu nije lagao) i blokiran gas na karburatoru, tako da mi uvijek radi isto, sa 180v. I kad je opterecen, i kad nije. Ja nevjerujem da firma na takvom glasu moze tako poslovat.
Oni misle da su ljudi ovce, i da su glupi, kad im daju nesto na popravak, servis... Sad mi je naravno, zao. I razmisljam sta da sad napravim.
Dao sam ga na servis jer nisam imao vremena za s tim se bavit, a ne jer sam nesposoban za shvatit nesto. Samo me strah koliko ljudi oni prevare, a da isti to ni ne vide.
Neznam sta da im radim sad?