Tehnički kutak > Tuning skutera
Stari Rox od Kiće - prijenos minarelli...
dhorvat:
Otvaram jednu vrlo vrlo zanimljivu temu za sve minarellijevce koji imaju našu prekrasnu oscilaciju okretaja, a Malossi nam sa svojim asortimanom variomata ne pomaže previše. Svaki Malossi variomat uključujući i naskuplje OR prijenose, pa tako i MHR multivar (16x13 rolice) sa Torq polutkama i Aprilia remenom, nisu baš oduševili. Ali zašto?
Zato jer motor drži okretaje, ali je lijen ko da cijelo vrijeme remen proklizuje i gubi dobrih 10% na snazi i nema onaj trenutni šus kako bi trebao imat za ugrađene komponente (termogrupa i ostalo) :dontknow:
E sad, netko je zadovoljan time jer motor ide odlično, ali ja koji sam sitničav po tom pitanju i izvlačim maximum iz svakog atoma snage svoje mašine nikako ne želim ostati bez ijednog postotka snage, a kamoli nešto 10 puta više :toothy3:
Jučer upalimo skuter od wonderkida, bivši Aerox od ChRiStIaN-a, motor je kupljen takav da je unutra imao serijski variomat, neke čudne polutke koje su skoro linearne i nisu minarellijeve, ali su dimenzije ko minarellijeve serijske, aprillijin kuplung i ono Stage6 zvono sa velikim rupama i zarezima za hlađenje. Wonderkid je kupio nedugo onaj Polini remen High Performance i nakon kaj smo složili DRevo na drugoj specijali i LeoTT, frg PHBN 17.5 LS, motor ide doslovce jače od mog sa Yasunijem i drži okretaje ko da je neko napeo kazaljku i ne pušta ju nikuda s tim da nema nikakvog gubitka momenta niti u jednom režimu rada :o :o :o
Ne preostaje mi ništa drugo nego da čim prije probam taj njegov prijenos i ako će mi motor ići bolje (a vjerujem da hoće), molim kolegu Kristijana da se izjasni KAJ JE TO UNUTRA :toothy11:
luna500rr:
Samo remen probaj i vidit ces veselja :hello:
Lunin bando remen je kao ljepljiv, kad sam stavio piaggio koji je dosta 'suhast' imam bolje medju ubzanje i start, te naravno krajnu :laughing7:
dhorvat:
--- Citat: luna500rr - 07 Ožujak, 2010, 10:52:03 ---Samo remen probaj i vidit ces veselja :hello:
Lunin bando remen je kao ljepljiv, kad sam stavio piaggio koji je dosta 'suhast' imam bolje medju ubzanje i start, te naravno krajnu :laughing7:
--- Kraj citata ---
OK, probat ćemo prvo samo remen, ali kažem zbog oscilacija okretaja koji su jednaki nuli :drunken_smilie:
luna500rr:
Moze biti da su te neke super zahebane polutke ;D
pajo:
znam kad sam montiro polini torqe,i s6 variomat sa hebo remen 760x16 skuter se preporodio ni ne pomišlja na padanje okretaja na bilo kojoj brzini.a kamoli da ima rupe.
remen se na variomatu penje 2mm do samog vrha sa remenom 16mm,a vijerujem da sa 16,5 remenom bi se mogo popesti do samog vrha??
tako da vijeujem da minarelliju jako puno igra zadnja polutka i variomat....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju