cijenim tvoje znanje u tehnici ali komentiraj na ovaj način samo ono što si baš siguran a svatko nek napiše ono što je iskusio jer iskustvo je majka znanja pogotovo na ovakvim forumima..
npr peugeot cilindar je aluminijski sa niklovanom košuljicom a karike su od gusa i koštaju po 25kn/kom tako da treba biti jako oprezan..
Kao prvo, pustio sam jer nisam htio se natezati al kad me več natežeš da i ja kažem onda ponešto.
1.Čovjek je pitao opčenito, opčenito je i dobio odgovor. Da je pitao direktno za Puga i to sa detaljem da je termogrupa rabljena, odgovor bi bio vrlo sličan tvome.
2.Ovo sa šmirglanjem cilindra ručno mi je u najmanju ruku neozbiljno. To "honanje" u kučnoj radinosti sigurno kasnije ne doprinosi trajnosti cilindra jer se lako rade kanali kontra honanju i stvaraju se špice i propusti.
Kako si ti siguran da češ sve dobro pošmirglati, tj. da budem precizniji, kako si ti siguran da češ i istom smjeru i pod istim kutem to rukom odraditi?
Očito osoba koja pita nije iskusna i dat nekome takav savjet je riskantno na svoju ruku. Ja znam da to nikad sam nebi radio. Iz tog razloga se nikasilira nanovo ili se buši cilindar pa se hona nanovo kako bi postupak bio ispravan i efikasan.
3. Razrada po ovom principu koji sam napisao je ista i na 50ccm i na 2000ccm i napravljena je desetine puta. Nakon ponovljenog otvaranja, niti najmanjih problema nije bilo. Dakle, stvar radi itekako dobro.