Tehnički kutak > Tuning skutera

Najbolji auspuh za malossi sport?

<< < (6/13) > >>

Crazy Kuree:

--- Citat: Ghoul - 04 Ožujak, 2010, 00:21:52 ---al bi bas volio usporedit performanse svog preradjenog cyl. sa s6 pro i serijski sport 70 ccm sa nardom....bas me zanima

--- Kraj citata ---
jesi ti lud čovjek? pričam o tome da je nardo jači i na seriskom i na prerađenom sportu od stage6 pro, i u mene samog je prerađen due+, ponavaljam po stoti put posao je kad se stavi nardo na prerađen cilindar al i na seriskom sportu pokaže najbolje performanse. Nisam još probavo jače auspuhe na sportu al ljudi stavljaju i race auspuhe i kažu da ide još bolje

dhorvat:
Svaki cilindar ima svoju krivulju snage koja je puno "šira" od krivulje auspuha. Meni je uvijek cilj da izvučem maximum iz cilindra na okretajima za koje je taj kit sa originalnim tajminzima namijenjen.

Znači Trophy na mina LC powerband kreće od 7000 a radi najbolje na 9500 po čukicama i spuhovi tipa ZX, RR, TT ili Yasuni R su na tim područjima dosta jaki. E, sad budući da jači auspusi rade tek na višim okretajima onda se i krivulja snage "popravi" na većim okretajima. Ali čemu veći okretaji ako se puca na izdržljivost. Nema mi smisla vozit base tako visoko, zato postoji midrace   :toothy11:

Ghoul:

--- Citat: Crazy Kuree - 04 Ožujak, 2010, 10:13:25 ---jesi ti lud čovjek? pričam o tome da je nardo jači i na seriskom i na prerađenom sportu od stage6 pro, i u mene samog je prerađen due+, ponavaljam po stoti put posao je kad se stavi nardo na prerađen cilindar al i na seriskom sportu pokaže najbolje performanse. Nisam još probavo jače auspuhe na sportu al ljudi stavljaju i race auspuhe i kažu da ide još bolje

--- Kraj citata ---

:laughing6: :laughing6: pa ko je tebe kaj napal!? samo sam napisal da me zanima kolka bi bila razlika u performansama...

i eto gore covjek odgovorio da bi bil sa preradjenim setupom bolji...al bi bas volio vidit usporedbu na crti kolka je to razlika...

a to da bi jos snage izvuko sa nardom na preradjenom, bi, ali neku sicu! uz to bi morao zrtvovat široki powerband s6-a za iglu od narda na 12400 rpm + kaj je zavrsna obrada narda koma ziva + trajnost (aj to je dosta vec nategnuto s time da ga i s6 pici dosta)

a i kad bi kupovao pravi midrace spuh, kupio bi s6 R1200 ili eventualno R1400 koji mi se cine puno bolji od narda...

dhorvat:

--- Citat: Ghoul - 04 Ožujak, 2010, 10:55:11 --- :laughing6: :laughing6: pa ko je tebe kaj napal!? samo sam napisal da me zanima kolka bi bila razlika u performansama...

i eto gore covjek odgovorio da bi bil sa preradjenim setupom bolji...al bi bas volio vidit usporedbu na crti kolka je to razlika...

a to da bi jos snage izvuko sa nardom na preradjenom, bi, ali neku sicu! uz to bi morao zrtvovat široki powerband s6-a za iglu od narda na 12400 rpm + kaj je zavrsna obrada narda koma ziva + trajnost (aj to je dosta vec nategnuto s time da ga i s6 pici dosta)

a i kad bi kupovao pravi midrace spuh, kupio bi s6 R1200 ili eventualno R1400 koji mi se cine puno bolji od narda...

--- Kraj citata ---

Gle, uvijek je tu C16 koji je blizu narda. Ali stvar je u tome kaj nardo ima rezonanciju na oko 12 hiljada, a tebi bude na sportu najveća snaga s njim na oko 11000 i nećeš nikad iskoristiti pravi potencijal spuha a prek toga bude prevrtavanje jer kanali base-a nedaju više okretaja i prevrtava se samo bez veze. Imam dva Trophyja tu u okolici na Aeroxu sa Nardom i idu dobro, ali niš drastično jače nego sa ZX-om  :headbang:

grbi128:
kako moze nepreradeni malossi sport bit jaci sa nardom nego sa npr replica,zx,yasuni r,reverse i slicni.....ja mislim da bi sa nardom izgubio na trajnosti kita a snaga ista ili mrvu jaca...i teze je nastelovat..bar ja tako mislim jer sam probo sve nabrojene auspuhe osim reversea... :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju