Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Problem sa prednjom kočnicom VXR 200

(1/4) > >>

Marino1907:
Primjetio sam da mi prednja kočnica propada pa sam išao to provjerit i vidio da su pločice loše,kupio sam druge i stavio ih na mjesto ali opet ista stvar.Ispustio sam staro ulje i stavio novo,sve odzračio ali nije to išlo.E sada otpuštam klješta,skidam ih sa diska i pritisnem ručkicu par puta dok se pločice ne spoje i kočnica je tvrad ko kamen.Razdvojim pločice stavim ih nazad na disk samo stavim šarafe na mjesto ali ih ne stegnem,probam kočnicu i ona je savršena.Štežem šarafe,pritisnem ručicu i ona opet propada.Kada stavim klješta na disk i ne zategnem ih radi savršeno čim stegnem šarafe,koči ali propada ručkica i nije dobro.Kao da je onaj nosač skrivljen ili neznam ni sam koji je problem??????

Marino1907:
Šta niko nema ideju šta bi moglo bit??Ja sumljam da je skrivljen onaj nosač klješta koji se šarafi na vilicu i da kada zategnem šarafe on povuče klješta na stranu i klipići ne pritišću ravnomjerno pločicu na disk i zato dolazi do propadanja.

duje87:

--- Citat: Marino1907 - 22 Veljača, 2010, 20:48:42 ---Šta niko nema ideju šta bi moglo bit??Ja sumljam da je skrivljen onaj nosač klješta koji se šarafi na vilicu i da kada zategnem šarafe on povuče klješta na stranu i klipići ne pritišću ravnomjerno pločicu na disk i zato dolazi do propadanja.

--- Kraj citata ---

a tesko ce ti ko pomoc oko toga..pitanje je jesi li je dobro odzracia uopce,jel ti slucajno di pusta ulje na onin bakrenim sajbicama ili ti klista ne valjaju moze bit vise stvari..tesko ce ti iko priko foruma pomoc

SPecial:

--- Citat: Marino1907 - 22 Veljača, 2010, 20:48:42 ---Šta niko nema ideju šta bi moglo bit??Ja sumljam da je skrivljen onaj nosač klješta koji se šarafi na vilicu i da kada zategnem šarafe on povuče klješta na stranu i klipići ne pritišću ravnomjerno pločicu na disk i zato dolazi do propadanja.

--- Kraj citata ---

Nece biti do toga jer tlak djeluje na sve strane jednako tako da bi pakne uhvatile i nebi propadale.
A i nosac ima onaj neki amortizer titraja,tako da se smije malo pomicati. Pokusaj jos jednom odzraciti.

Marino1907:
Napominjem još jedanput da ako stavim klješta na mjesto i samo ih ulovim šarafima a ne stegnem kada pritisnem ručicu kočnica radi savršeno,čim pritegnem do kraja dolazi do tog efekta.nije da ona ne koči nego jednostavno propadne i na kraju lovi,kada malo dopumpan onda ulovi ali čim krenem dalje opet isto i to samo kada je stegnuto do kraja.Da nije odzračeno kako treba nebi nikako kočila ni stegnuta ni otegnuta.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju