Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Tuning SP-a 180

(1/12) > >>

Mrle Mrki:
zanima me sljedece...

kolko je "pametan" tuning SP-a 180. zanima me kolko bi to trajalo i kolko je ulozeno dobiveno. gledam malo po youtubu filmice naturpijanih 180-tki i to ide ko mutavo.

znaci tunning bi bio promjenit komplet kit, variomat, kvacilo, radilica, struja, auspuh, karb, usis, prirubnica, prijenos, gljiva te ostale sitnarije. to ispada cca 15 000 kn

e sad...to nije 70ccm kojeg ti stalno ganjas pun gas pa da ce to izdrzat 5 000 km samo.

da li se isplati tako nesto uopce slagat ili npr kupit jednostavno rs-icu 125 ili ostavit SP serijski.

razmisljam o tako necemu pa me zanima i vase misljenje.   :icon_thumright:

doc-sr150:
po meni se isplati,ali moraš znat da to neče više bit skuter za svaki dan stalno če bit šarafane...

sr-dream_vk:
nece bit sarafanja..ako napravis sljedece....stavi termogrupu od cagive mito...innerrotor od minarelli-a..i eventualno zalij blokove karbonom...ucinci su nenadmasivi....

Mrle Mrki:

--- Citat: doc-sr150 - 19 Veljača, 2010, 02:52:45 ---po meni se isplati,ali moraš znat da to neče više bit skuter za svaki dan stalno če bit šarafane...

--- Kraj citata ---

jasno mi je da je to vise zaj*bancije oko namjestanja i popravljanja i svega, ali trebalo bi bit manje nego kod 70-tki koje s kitom vecinom vozis pun gas, a kod sp-a neces stalno pun gas vozit. a kad bi tako nesto i iso radit to bi bio skuter za ljeto i uzivanciju s tim da je sa strane auto uvijek spreman.

ajmo ljudi recite vase misljenje u vezi toga, razmisljam o tako nekom tunningu SP-a ili kupnji rs-ice naravno otvorene, sto je po vasem misljenju bolje. vecinom to bi bio motor za po gradu s tim da bi ja nekad otiso i na duzi put negdje. skuter za po gradu je spas ali na otvorenoj cesti brzine imaju prednost.

SRAD:

--- Citat: Mrle Mrki - 19 Veljača, 2010, 02:48:32 ---zanima me sljedece...

kolko je "pametan" tuning SP-a 180. zanima me kolko bi to trajalo i kolko je ulozeno dobiveno. gledam malo po youtubu filmice naturpijanih 180-tki i to ide ko mutavo.

znaci tunning bi bio promjenit komplet kit, variomat, kvacilo, radilica, struja, auspuh, karb, usis, prirubnica, prijenos, gljiva te ostale sitnarije. to ispada cca 15 000 kn

e sad...to nije 70ccm kojeg ti stalno ganjas pun gas pa da ce to izdrzat 5 000 km samo.

da li se isplati tako nesto uopce slagat ili npr kupit jednostavno rs-icu 125 ili ostavit SP serijski.

razmisljam o tako necemu pa me zanima i vase misljenje.   :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Za dobiti snagu na SP-u 180 uopće ne trebaš toliko ulagati. Sa preradom standardne termo grupe, večim karburatorom(25 ili 28), eventualno ugradnjom sportske glave te sa par malih preinaka možeš imati dosta snažnog SP-a koji će isto biti poprilično pouzdan i trajan a nećeš potrošiti puno novaca :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju