Tehnički kutak > Tuning skutera
Tvrdoća centralni federa - TEST
Pupo:
Malo sam se poigrao sa serijskom, malossi bijelom iz multivar pakiranja, te topovom rozom i zelenom za minarelija. Pa evo rezultata.
veličina opruga:
težina:
serijska: 100g
bijela: 70g
zelena: 80g
roza: 85g
Opruge sam stisnio na 82mm pa evo rezultata:
serijska:
mallossi bijela iz multivar pakiranja:
topova zelena:
topova roza:
Opruge stisnute 62mm:
serijska:
topova zelena:
topova roza:
Opruge stisnute 49mm:
serijska:
topova zelena:
topova roza:
Htio sam ići još na manje ali vaga nevaže više od 30kg pa nije imalo smisla. Ako nabavim još neke opruge, napravit ću i za njih. Topovu ljubičastu nisam mjerio jer je na skuteru :)
3alfa3:
--- Citat: Pupo - 23 Veljača, 2010, 10:00:35 ---Malo sam se poigrao sa serijskom, malossi bijelom iz multivar pakiranja, te topovom rozom i zelenom za minarelija. Pa evo rezultata.
--- Kraj citata ---
Treba jace stisnut, jer kad je prijenos u max omjeru, feder je stisnut skoro do kraja.
Ali kako to nisu progresivne opruge, i ovakvim mjerenjem vidis istu razliku medju njima
Daci:
daj probaj usporedit ak imaš ostale od malossia
Pupo:
--- Citat: Daci - 23 Veljača, 2010, 12:29:27 ---daj probaj usporedit ak imaš ostale od malossia
--- Kraj citata ---
Nemam, što sam imao to sam napravio. Ako nekad nabavim, izvagat ću ih a sad da ih kupujem čisto zbog testa, nemam toliko para viška :(
jprekrit:
--- Citat: Ghoul - 22 Veljača, 2010, 12:17:01 ---evo tu ima za PIAGGIO ak kog zanima (iako imaju negdje vrijednosti pod nekim drugim podforumom):
--- Kraj citata ---
Bijeli je do kraja stisnuti 31 kg
Plavi je 32,29 kg
Ljubičasti je 29,75 kg
Zeleni je 26,76 kg
Mjerna jedinica na videu je u Ib. (ili mislim da je to engleska jedinica Pound kojoj je odnos KG>Ib. = 1>0,45359237
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju