Tehnički kutak > Tuning skutera

Tvrdoća centralni federa - TEST

<< < (4/8) > >>

zizi_st:

--- Citat: Daci - 19 Veljača, 2010, 12:47:57 ---meni nije i dalje jasno svi su govorili da uz tvrđi feder ideu lakše rolice...a mnei se pokazalo obratno ...uz tvrđi feder teže rolice uz žuti mi trebaju teže rolice nego za bijeli a uz serijski još teže ..a po ovom testu se vidi da je bijeli mekši od serijskog i žutog .. po testu se vidi i da je crveni slabiji od bijelog to bi opet opravdalo moju teoriju da idu lakše rolice uz mekši feder jer bega vozi crveni feder sa lakšim rolicama nego za bijeli

--- Kraj citata ---
TO je i logicno kao sto je Daci napisao .. al me iznenadilo sto je po testu crveni najmeksi ..hmm :happy6:

B.E.G.A:

--- Citat: Daci - 19 Veljača, 2010, 12:47:57 ---meni nije i dalje jasno svi su govorili da uz tvrđi feder ideu lakše rolice...a mnei se pokazalo obratno ...uz tvrđi feder teže rolice uz žuti mi trebaju teže rolice nego za bijeli a uz serijski još teže ..a po ovom testu se vidi da je bijeli mekši od serijskog i žutog .. po testu se vidi i da je crveni slabiji od bijelog to bi opet opravdalo moju teoriju da idu lakše rolice uz mekši feder jer bega vozi crveni feder sa lakšim rolicama nego za bijeli

--- Kraj citata ---

Gle,neki dan sam probavao setupove sa serijskim variom,jer poliram kanale na multivaru.

Prvo sam probao par kombinacija rolica sa bijelim centralnim i pun pogodak su mi bile rolice 5,75 grama i najtvrđi žuti na flyu,jer sa bijelim i zelenim federčićima nije imao okretaja na startu,kod starta je stajao sekundu i onda krenuo,sa žutima sam to riješi.
Na red je došao crveni centralni i nakon par kombinacija najbolje su mu legle rolice 6 grama i zeleni(srednji) na flyu jer sa žutima su okretaji na startu odlazli u nebo,sad se tak vozim i planiram još neko vrijeme jer ide jebeno.

Sve mi je jasno ali nikako to da je crveni tri puta tvrđi pod rukom od bijelog a na ovom testu ispadne obrnuto ...  :dontknow:

Daci:
kao prvo hvala pupo na objašnjenju...ima logike  :headbang:

bega ... koje si rolice vozio u multivaru sa special beltom i crvenim federom ???...meni s bijelim sa ti reko 3x7g + 3x7.5g idealno

on je napravio test i sa piaggio oprugama kolko znam bijeli bi trebo bit najmekši i kod piaggia..ispravite me ak je krivo...uglavnom bijeli je tvrđi i od ljubičastog i od zelenog ...jedino je plavi tvrđi od bijelog

Iwo SR Tuono:
bijeli je najmeški pa onda ide serijski,žuti i crveni...koliko sam ja skužio DOK SAM ŠTELAO...samo što se problem šta ditechov serijski centralni sa 20+ tkm je tvrđi od malossi bijelog  :angry7:

ja neznam kako vama ali auspuh jaaaako utječe na odabir kombinacije rolina i centralnog. Ja vozim 4,7gr + crveni centralni na 70ccm + Laser x-pro dok netko s 70ccm+ZX vozi 8gr i bijeli centralni  :dontknow: :binkybaby:

kaš što reče jedan npvi član ovdje "...znaci da ubija da traje samo 2 iljade a l da kolje..."  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :toothy12:

dhorvat:

--- Citat: 3alfa3 - 19 Veljača, 2010, 12:56:27 ---
Dobro ti se pokazalo.
Pa i logicno je - da bi stisnuo nesto tvrdje (tvrdji feder), trebas jace pritisnuti (teze rolice)

--- Kraj citata ---

Pa logično jest, ali si malo zbunio manje iskusne članove ovime:
                              |
                              |
                             \/

--- Citat: 3alfa3 - 19 Veljača, 2010, 11:57:04 ---Inace je najbolje vozit na sto meksem centralnom federu pa imat teze rolice jer se time najmanje snage motora trosi na otpor kojeg feder pruza.
Tvrdji se stavlja samo ako treba popeglati rupe u ubrzanju (sa premekanim federom znaju okretaji past kasnije kroz ubrzanje)

--- Kraj citata ---

Svi su skužili (pa i ja) da uz mekši centralni moraju ići teže rolice po ovome kaj si napisao.  :toothy11:

Meni je uvijek motor išao bolje sa bijelim centralnim nego sa žutim. Bez obzira kaj na žutom centralnom stavim malo teže rolice i takoreći imam sa oba setupa iste okretaje, uvijek je sa bijelim bio momentiji  :headbang:

Zato ja vozim isti bijeli centralni već više od 5 godina  :icon_tongue:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju