Tehnički kutak > Tuning skutera
RoXX project...
aeroxtuning:
--- Citat: BoLT3K - 12 Veljača, 2010, 23:12:40 ---I na to bi stavio 21 karbic ? :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
zašto ne?i da 19 stavi,bitno da ima odgovarajuću količinu i smijesu....na trkama voze još i jače evo-e 1 sa 19 karbom....
BoLT3K:
Ne znam, ja bi tu bar 24-ku stavio. TM-a, nikako dell'orto-a. :)
aeroxtuning:
To su cilindri male zapremine,nema potrebe za pretjerivanjem,osim ako covijek nema viška para pa da puni džepove ini.... :dontknow: veći karb ima tu prednost boljeg hladenja,ali vise manje,slabo ko' gleda tu opciju...meni je na setupu 28 upravo radi toga jer je kit gusani i turpijan je do maksimale tako da će mu dobro doc,a potrošnju sam zanemario
BoLT3K:
Potrosnja nije vrijedna pomena kod ovakvih setupa, smijesno je misliti na litar-dva benzina kad hrpu para ulupas u motor.
Tebi je veliki karb neophodan, ako hoces da ti onaj cilindar imalo traje, sa manjim karbom bi se pregrijavao svaki put kad odvrnes pola gasa .. Iako se bojim da ce iovako prekratko trajati .. Nadam se da grijesim :icon_thumright:
Kako god, poslije ovog sad setupa, i ti vjerovatno na HE prelaziis, pa cemo vidjeti :hello:
aeroxtuning:
Ma briga me za trajnost....poslije ovoga se kupuje metrakit sp2/TOP tpr i struja obavezno,ostalo sve već imam :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju